Maandag 24 oktober, 14.00-15.30 uur, presenteren kennisinstituut Movisie en de Nederlandse Organisatie Aseksualiteit (NOA) in een online bijeenkomst de nieuwe handreiking ’10x vraag en antwoord over aseksualiteit’. Dit evenement valt binnen Ace Week, een jaarlijkse internationale campagne van, voor en door de aseksuele gemeenschap. Iedereen die meer wil weten over deze onderbelichte groep is welkom. Er zal ook ruimte zijn om vragen te stellen.

Aanmelden kan via: Lancering handreiking 10x vraag en antwoord over aseksualiteit | Movisie

Geen rijbewijs voor aseksuele Russen

Wist je dat aseksuele personen in Rusland officieel geen rijbewijs kunnen krijgen? En dat aseksualiteit in de GGZ soms nog steeds wordt behandeld als een psychische aandoening? Dit zijn enkele feitjes uit de handreiking ‘10x vraag en antwoord over aseksualiteit’ waar we het 24 oktober over zullen hebben.

Verder wordt de definitie van aseksualiteit besproken, evenals de relatieve onzichtbaarheid van aseksuele mensen, en kijken we of aseksuele mensen voldoende worden beschermd door de wet. Ook geven we tips voor sociaal professionals, gemeenten en de politiek.

Wie is wie?
De Nederlandse Organisatie Aseksualiteit (NOA) is een belangenorganisatie voor de aseksuele gemeenschap in Nederland. Deze organisatie is in 2019 opgericht met het doel bekendheid te geven aan aseksualiteit, vooroordelen weg te nemen, aanspreekpunt te zijn voor de aseksuele gemeenschap, en te werken aan destigmatisering en zichtbaarheid van aseksualiteit. Daarnaast streeft de NOA inclusiviteit binnen de LHBTIA+-gemeenschap na.

Movisie is hét landelijk kennisinstituut voor een samenhangende aanpak van sociale vraagstukken. Samen met de praktijk ontwikkelt de organisatie kennis over wat echt goed werkt en past die kennis toe. Movisie ondersteunt, adviseert en werkt samen met maatschappelijke organisaties, overheden, maatschappelijk betrokken bedrijven en burgerinitiatieven.

Op deze post kun je niet reageren

Recente reacties

Oudere posts