In Leidschendam-Voorburg mag iedereen zijn wie hij/zij is. Onder dat motto hijst wethouder Rozenberg op zaterdag 10 oktober, tijdens nationale Coming Out Dag. De wapperende regenboogvlag vormt tevens het startsein voor de recordpoging ‘kom uit de kast’ in de Herenstraat 42: iedereen die vindt dat de acceptatie van gay-mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen en transgenders (GLBT) de normaalste zaak van de wereld zou moeten zijn, kan dat laten zien door uit de speciale regenboogkast te komen. Voor de presentatie van de feestelijke ochtend is Lady Charity gevraagd op te komen treden. Dit meldt de gemeente in een persbericht.

Coming Out Dag
Het is belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. Uit onderzoek blijkt dat deze groep zich – óók in Nederland – nog lang niet altijd veilig en geaccepteerd voelt. Het college van Leidschendam-Voorburg heeft het GLBT-beleid dan ook als een van de belangrijke onderwerpen opgenomen in het coalitieakkoord en gaat er actief mee aan de slag.

Zo ook op deze Coming Out-Dag (vrij vertaald: Kom-Uit-De-Kast-Dag). Op deze dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de positie van lesbiennes, homo’s, bi’s en transgenders. De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft hiervoor de handen ineen geslagen met Sport en Welzijn en COC Haaglanden. Met een kleurrijk en creatief programma in de Herenstraat 42 in Voorburg (voorkant voormalig gemeentehuis), vragen we aandacht voor de Coming Out-Dag.

Zaterdag 10 oktober
Tijdens deze Coming Out-Dag kan het winkelend publiek ‘uit de kast komen’ via een speciaal voor de gelegenheid in regenboogkleuren geschilderde kast. Aan de jeugd is ook gedacht: er zijn optredens van de dansgroepen Weird Girls en Livendance en kinderen kunnen knutselen en verven in regenboogkleuren. Het feest wordt muzikaal omlijst door de beats van DJ Doriano.

bron: Voorburgs Dagblad

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts