Rob de Rooij was sinds het einde van de vorige eeuw tot aan zijn pensioen in 2019 schoonmaker bij Basta – later het COC Café. Schoonmaken was zeker niet Rob’s passie. Maar het gaf hem een basisinkomen en een zekere regelmaat in zijn leven. Rob hield van handelen in tweede hands spullen. Marktplaats en Catawiki hadden weinig geheimen meer voor Rob en ook was hij vaak te vinden op rommelmarkten. Rob was dan helemaal in zijn element, zie bijgaande foto.

De spullen die Rob verkocht op de rommelmarkt kwamen ook bij het grofvuil vandaan. In de morgen stond hij héél vroeg op (écht heel vroeg) en met zijn auto struinde hij dan de straten af. Soms maakte Rob met de aankoop en verkoop leuke klappers maar voor Rob was het vooral een zeer uit de hand gelopen hobby.

Rob verzamelde ook bijzondere LP’s en was liefhebber van dansmuziek. Als je hem ’s morgens vroeg opzocht tijdens zijn werk moest eerst de muziek een tandje lager gezet worden om een gesprek te kunnen voeren. Rob heeft veel werk verzet voor COC Haaglanden. Sloopwerk, een likje verf, het café op zondagochtend schoonmaken na een DARE-feest het was allemaal geen probleem voor Rob.

Rob was helemaal weg van katten. Meerdere katten hebben bij Rob een veilig onderdak gevonden. Hij verzorgde ze koste wat het kost. Toen het een klein jaar geleden duidelijk werd dat hij een ernstige ziekte onder de leden had, was zijn grootste angst dat zijn katten onverzorgd achter zouden blijven. Dat is gelukkig niet gebeurd. Rob is woensdag 22 september j.l. op 68 jarige leeftijd overleden.

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts