‘Roadmap2Freedom’-festival in Louwman Museum

Op 8 maart viert Den Haag Internationale Vrouwendag met het ‘Roadmap2Freedom’-festival in het Louwman Museum. Het thema van dit jaar is vrijheid: vrijheid van meningsuiting, van seksualiteit, financiële vrijheid en het in je eigen kracht staan. Het festival is een combinatie van muziek, dans en interactieve workshops. Tevens reikt wethouder Karsten Klein de Kartiniprijs uit, de jaarlijkse emancipatieprijs van de stad Den Haag. Vrouwen, mannen én kinderen zijn die dag van harte welkom en de toegang – ook tot de uitgebreide autocollectie –  gratis. Voor meer informatie: www.8maartfestival.nl.

Roadmap2Freedom
Voor vrouwen was de weg naar vrijheid een lange weg met vele obstakels, maar anno 2015 is er veel bereikt. Vrouwen hebben stemrecht, kunnen zelf beslissen over het gebruik van anticonceptiemiddelen, hoeven niet meer te stoppen met werken zodra er kinderen zijn en zijn steeds vaker terug te vinden in topfuncties. Maar we zijn nog niet aan het eind van de weg naar vrijheid beland. Nog steeds zijn er verschillen tussen mannen en vrouwen met betrekking tot inkomsten en/of taakverdeling in het huishouden.

Tijdens de viering van Internationale Vrouwendag in Den Haag staan we hierbij stil en kunnen bezoekers verschillende workshops volgen die te maken hebben met de vele vormen van vrijheid in het leven. Het evenement is bedoeld voor zowel vrouwen, mannen als kinderen. De viering is een initiatief van de Gemeente Den Haag in samenwerking met Stichting Sarita, PEP Den Haag, COC Haaglanden en Stichting Yasmin.

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts