Op zaterdag 9 juni vindt in Den Haag de tweede The Hague Pride Walk plaats, georganiseerd door COC Haaglanden.  Met de The Hague Pride Walk vieren wij seksuele- en genderdiversiteit en maken wij de aanwezigheid zichtbaar van lesbische vrouwen,  homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en interseksuelen (LHBTI) in onze samenleving. U bent van harte uitgenodigd om mee te wandelen!

De  positie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en interseksuelen (LHBTI) is in Nederland wettelijk beschermd. Maar dit betekent niet dat de maatschappelijke aanvaarding van seksuele en genderdiversiteit gelijke tred houdt met deze juridische verankering. Wanneer mensen er zichtbaar een LHBTI-levensstijl op nahouden, lokt dit vaak discussies en soms ook agressie op. Wij denken dat onbekendheid mede ten grondslag ligt aan deze weerstand, en dat zichtbaarheid een manier is om de bespreekbaarheid en acceptatie van seksuele en genderdiversiteit te vergroten. Vanaf ongeveer 13.00 verwachten wij de eerste deelnemers. Zij worden circa 13.45 uur welkom geheten door de organisatie van de Walk Pride en een aantal sprekers. Een DJ luistert het ‘voorprogramma’ verder op met een muzikale omlijsting.

De The Hague Pride Walk start om 14.30 uur bij het Homomonument aan de Koningskade. 

​Samen met de Brassband Legendairs lopen we naar de Grote Markt, waar om 17.00 het The Hague Rainbow Festival officieel van start gaat. Wij zouden het erg leuk vinden wanneer u erbij kunt zijn! U kunt dit laten weten door ons een mailtje te sturen naar Pridewalk@cochaaglanden.nl

Met vriendelijke groet,
The Hague Pride Walk

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts