Iedereen in Leidschendam-Voorburg wil veilig, gelukkig en gezond oud worden. Toch durven veel mensen niet zichzelf te zijn. Omdat zij bang zijn om buitengesloten of gepest te worden. Vooral roze ouderen voelen zich eenzaam en niet gehoord. Het is voor hen niet altijd vanzelfsprekend dat zij een netwerk van familie en vrienden om zich heen hebben.

Eveline Van de Putte, schrijfster van o.a. het boek Stormachtig Stil, gaat hierover met inwoners en professionals in gesprek. Aan de hand van de levensverhalen van roze en transgenderouderen maakt zij seksuele en genderdiversiteit bespreekbaar. Dit doet zij samen met roze oudere Magda Römgens. Daarna geven Ilse Volkstedt van COC Haaglanden en Iohanna Sandu van Stichting voor Inclusie & discriminatiebestrijding korte workshops over wat inwoners en professionals kunnen doen om roze ouderen te ondersteunen en uitsluiting te voorkomen.

De bijeenkomst is behalve serieus ook vol humor door het optreden van Victoria False. Victoria begon als Bette Midler, zong Edith Piaf in de parken van Parijs en won drie keer het Eurosongtravestival.

Het wordt een mooie middag vol verhalen van verlangen, moed, liefde en eindelijk jezelf kunnen zijn, afgewisseld met prachtige liedjes.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Stichting Duivenvoorde, COC Haaglanden en Stichting voor Inclusie & discriminatiebestrijding en is financieel mogelijk gemaakt door de Gemeente Leidschendam-Voorburg.

Waar en wanneer:
Datum: maandag 15 oktober 2018
Locatie: Dienstencentrum Duivenvoorde, Duivenvoorde 262, Leidschendam
Ontvangst: 12.45 uur met koffie, thee en lekkers
Start programma: 13.00 uur
Afsluiting: 16.30 uur met een drankje en hapje
Einde: 17.00 uur
Info en aanmelden: Ilse Volkstedt, voorlichting@cochaaglanden.nl

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts