Op 27 oktober 2016 brengt COC Haaglanden de Tour d’Amour naar de Haagse Hogeschool.

stormachtig_boekNog te veel roze ouderen durven nog steeds niet zich zelf te zijn in hun eigen woonomgeving. Dat komt niet alleen door onkunde en soms zelfs respectloos gedrag van medewerkers in de zorg, ook door onbegrip van hun leeftijdgenoten. De Tour d’Amour, wil met behulp van schrijfster Eveline van de Putte en haar boek Stormachtig Stil, levensverhalen van roze ouderen, die kloof van taboes en onwetendheid overbruggen door  de dialoog aan te gaan over seksuele diversiteit. Dit zowel met (vrijwillige) medewerkers uit de zorg en hun bewoners, maar ook met studenten, migranten-, en welzijnsorganisaties, kerken en ouderenbonden.

Hierdoor willen het bekende ‘onbekend maakt onbemind’ veranderen in de leus: Liefde is een recht voor iedereen, zodat ook roze ouderen veilig en gelukkig, gezond ouder kunnen worden!

Aanmelden voor de middag kan via tourdamour@cochaaglanden.nl.

De middag wordt georganiseerd door COC Haaglanden in samenwerking met de Haagse Hogeschool en de gemeente De Haag in het kader van de Maand van de Vitaliteit.

Waar en wanneer?
27 oktober  2016
13.00-17.00
Haagse Hogeschool
Johanna Westerdijkplein 75
2521 EN Den Haag

Eveline van de Putte

evelineEveline van de Putte is behalve schrijfster ook fotograaf en trainer.

Veel van haar werk richt zich op mensenrechten en empowerment. Ze gebruikt kunst als een middel om taboes te doorbreken en onbekende groepen stem en gezicht te geven.

Ze schreef onder andere over ouderen in Suriname (Fosten Tori), oudere migranten vluchtelingen in Nederland (Van Ver). Met haar laatste boek Stormachtig Stil, levensverhalen van roze ouderen, reist zij sinds begin 2014 door het land. Met deze Tour d’Amour bezocht Eveline inmiddels bijna 60 organisaties voor zorg en welzijn. Deze unieke dialoogbijeenkomsten zijn inmiddels een begrip. Momenteel werkt zij aan een boek over transgender ouderen.

Eveline van de Putte is medeoprichter van de Empowerment Foundation.

www.evelinevandeputte.com
www.empowermentfoundation.nl

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts