Hurled words. Thrown objects. Dodged Burgers.

Nadat iemand een hamburger naar hen had gegooid en een transfobisch scheldwoord had geroepen, raakte performancekunstenaar Travis Alabanza geobsedeerd door hamburgers. Hoe ze zijn gemaakt, hoe ze voelen en ruiken. Hoe ze door de lucht reizen. Hoe de mayonaise aanvoelt op je huid. BURGERZ is het hoogtepunt van hun obsessie – onderzoeken hoe translichamen overleven en hoe we, door een daad van geweld terug te eisen, onze eigen medeplichtigheid kunnen aanpakken.

Alabanza probeert zichzelf een plaats te geven als een van de prominente transstemmen van het Verenigd Koninkrijk en presenteert een optreden dat actueel, verontrustend en krachtig is.

SPOTLIGHT TALK – 19 NOV

Hoe kan kunst helpen om jezelf uit te drukken? Hoe kan het helpen bij het vinden van je identiteit, het deel uitmaken van een gemeenschap en het terugwinnen van een plek in de samenleving? Na de show op vrijdag 19 november praten we tijdens een panelgesprek over kunst en queerness. Gastheer: Riyaz van Wegberg (Spectrum Podcast)

SHARING PRACTICE: Trans Art – 21 NOV 17:00-18:30

Meet&Talk met Travis Alabanza over kunst en gender op zondag voor de voorstelling. Hoe maak je genderdiversiteit toegankelijker en zichtbaarder via kunst? Voor alle trans- en queer artiesten, performers en programmeurs die willen verbinden. 10 plaatsen beschikbaar.

Bezoek de website van The English Theatre: https://www.theenglishtheatre.nl

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts