Op vrijdag 17 mei 2019 organiseert COC Haaglanden het minisymposium Justice and Protection for All, samen met JuBi Yourself, het LHBT+ netwerk van de ministeries van Justitie & Veiligheid en Binnenlandse Zaken. Het minisymposium vindt plaats op ROC Mondriaan, Aspasialaan 19, 2493WN Den Haag. Dit symposium is bedoeld voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders, mensen met een intersekseconditie en alle anderen die zich op de hoogte willen stellen van de gang van zaken rond het recht op seksuele diversiteit en bescherming tegen discriminatie en hierover ervaringen uit willen wisselen.

Graag nodigen wij alle organisaties die zich bezighouden met ‘roze’ onderwerpen en alle personen die geïnteresseerd zijn in het thema Justice and Protection for All, uit om dit symposium bij te wonen.

Programma:

14.30 uur | Inloop

15.00 uur | Plenaire inleiding. Laurens Buijs, sociaalwetenschapper aan de Universiteit van Amsterdam en zelfstandig ondernemer, doet onder meer onderzoek naar antihomogeweld, de Nederlandse identiteit en de multiculturele samenleving. In zijn presentatie gaat hij in op het spanningsveld tussen wat de in de wet staat en wat in de samenleving gebeurt, de situatie in Nederland in vergelijking met het buitenland en de vraag hoe we gezamenlijk een volgende stap kunnen zetten.

15.30 – 16.15 uur | Workshopronde 1

16.15 – 17.00 uur | Workshopronde 2

17.00 – 18.00 uur | Afsluitende borrel

Er zijn vier workshops waaruit deelnemers er twee kunnen kiezen.

  1. Roze in Blauw en Rood |  Eray Baygul, hoofdagent bij de politie-eenheid in Den Haag en vice-voorzitter van Roze in Blauw en Bernadette Bakker, werkzaam bij de brandweer, gaan in gesprek over de veiligheid van lhbt-collega’s en burgers.
  2. Een veilige en warme plek om te verblijven | Jurist Paul Habers en Edgar Polak van Stichting Inclusie en Discriminatiebestrijding IdB delen hun kennis over verblijfsrecht, asiel en discriminatie-signalering.
  3. Overal op je hoede, transfobie binnen en buiten de LHBTI+ gemeenschap | Anne Levah Russchen van Transgender Netwerk Nederland (TNN) bespreekt verschillende vormen van transfobie.
  4. Praten over taboe onderwerpen | Fayaaz Joemmanbaks wisselt met deelnemers van gedachten over manieren waarop je kunt praten over onderwerpen die bij bepaalde gemeenschappen in Nederland niet bespreekbaar zijn, zoals LHBTI.

Dit programma is onder voorbehoud van wijzigingen

Wil je deze interessante en inspirerende bijeenkomst bijwonen? Meld je dan snel aan: http://bit.ly/IDAHOT2019 

Justice and Protection for All
‘Justice and Protection for All’ is het thema van IDAHOT, de internationale dag tegen homo-, bi- en transfobie. Op die dag spreken wij – organisaties, instellingen, individuen – ons uit tegen ‘LHBTI+fobie’ en maken we ons sterk voor een samenleving die gerechtigheid en bescherming voor iedereen garandeert.

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts