UvA & COC Amsterdam lanceren AmsterdamPinkPanel

Hoe veilig voelen lesbiennes, homo-, bi- en transseksuelen (LHBT) zich in hun buurt? Het AmsterdamPinkPanel, een nieuw LHBT onderzoekspanel opgericht door de Universiteit van Amsterdam en COC Amsterdam, moet daar antwoord op geven.

Het AmsterdamPinkPanel is een samenwerking tussen het Onderzoeksinstituut Psychologie van de UvA en het COC Amsterdam. ‘Op verschillende plekken bij de UvA wordt onderzoek gedaan naar LHBT gerelateerde thema’s, zoals LHBT-ouderschap, ervaringen met discriminatie, of interventies voor veilige seks. Het is vaak lastig om geschikte respondenten te vinden voor een representatieve steekproef. Het AmsterdamPinkPanel brengt hier verandering in’, aldus Agneta Fischer, directeur Onderzoeksinstituut Psychologie.

Jan van Asch, voorzitter COC Amsterdam: ‘Voor COC Amsterdam is het belangrijk dat de LHBT-groep primair doel is van onderzoek en niet een subgroep is zoals vaak het geval is bij grote onderzoeken. Resultaten van het onderzoek zijn voor ons een belangrijke bron van informatie om onafhankelijk beleidsmatig te adviseren en daarmee een hoorbare stem aan alle LHBT’s in de stad te geven’.

Het AmsterdamPinkPanel
LHBT’s, niet alleen uit Amsterdam en omstreken maar uit heel Nederland, kunnen zich via www.amsterdampinkpanel.nl aanmelden voor het panel. Zij zullen op regelmatige basis benaderd worden om een vragenlijst in te vullen over LHBT gerelateerde thema’s. In het eerste onderzoek wordt het panel bevraagd over hoe veilig ze zich voelen in hun buurt. Later in het jaar volgen onderzoeken over onder andere omgaan met discriminatie en de Gemeenteraadsverkiezingen.

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts