donderdag 15 mei 2014
Artikel 1-bank, Hofplaats Den Haag*

12.00 uur: Aanbieding Pact aan Den Haag

Sprekers:
Marzouk Abdellah (UMMON)
Haagse Raad voor Levensbeschouwingen en Religies
Awraham Soetendorp (LJG) (onder voorbehoud)
Hans Gouweleeuw (Humanistisch Verbond)
Deborah Landman (COC Haaglanden)
Anne Swart (Een land, een samenleving)
Lonneke Lemaire (Platform Stop Racisme en Uitsluiting)
Sandew Hira (Slavernijonline.nl)

13.15 uur: Ontmoeting met de Raad van Kerken bij de Kloosterkerk, Lange Voorhout

14.00 uur Afsluiting bij de Liberaal Joodse Gemeente (LJG), Prinsessegracht 26

* Om 11 uur zal een stoet deelnemers vertrekken vanaf de Mohsininmoskee, Stationsweg 89. Wie zich aan wil sluiten, is welkom.

De diversiteit tussen mensen in Nederland is groot. Dat leidt vaak tot heftige debatten over fundamentele verschillen van mening. Conflicten mogen echter geen reden zijn voor fysiek geweld (zoals mishandeling of brandstichting) of verbaal geweld (zoals schelden, pesten of het brengen van de Hitlergroet).

Iedereen heeft recht om te zijn wie die is – zeker als hij of zij anderen ook met respect behandelt – al is dat voor anderen wel eens moeilijk om te aanvaarden. We zijn nu eenmaal niet allemaal hetzelfde. Sommige groepen, met name minderheidsgroepen, krijgen veel te maken met discriminatie en geweld, zoals homoseksuelen, moslims, joden en zwarten. Niet alleen vanuit de rest van de samenleving, ook door onderlinge tegenstellingen.

Een groot aantal organisaties wil een duidelijk statement maken tegen discriminatie en geweld door het ondersteunen van het Veiligheidspact tegen discriminatie.

Het gaat o.a. om het COC dat opkomt voor de belangen van homoseksuelen. Maar ook om islamitische, joodse en christelijke organisaties die voor elkaar op willen komen. Evenals niet-religieuze organisaties, zoals het Humanistisch Verbond en Een land, een samenleving, Platform Stop Racisme en Uitsluiting.

Het Pact is in 2012 gelanceerd in Amsterdam. Het wordt nu aangeboden aan Den Haag. De manifestatie vindt plaats vlak voor de Europese verkiezingen op 22 mei 2014.

Voor een Europa zonder minderhedenhaat.

Organisatie: Mohamed Echarrouti (UMMON), Joke Jongejan (PDA), Roemer van Oordt (IK), Harry Polak (LJGA), Mohamed Rabbae (EL/ES) Mustafa Slaby (Al Kabir), Tijno Venema (IK).

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts