Paul Kisner, voorlichter bij COC Haaglanden, is vanavond uitgeroepen tot Haagse Held 2018 in de categorie Onderwijs & Jeugd. Dit gebeurde tijdens het Haagse Helden Gala in Hotel IBIS in hartje Den Haag. De titel Haagse Held wordt jaarlijks toegekend aan vrijwilligers die zich belangeloos en met hart en ziel hebben ingezet.

Kisner geeft ruim 5 jaar voorlichting op scholen over seksuele en genderdiversiteit, waarbij hij het belang hiervan onderschrijft: “Homo is een veel voorkomend scheldwoord op scholen. Ik wil daarin een positieve verandering zijn. Praten over seksuele diversiteit is belangrijk om vooroordelen weg te nemen”.

COC Haaglanden is trots op de nieuwe Haagse Held en al de voorlichters.

Team Voorlichting van COC Haaglanden verzorgt gastlessen over seksuele en genderdiversiteit op middelbare en basisscholen. Doel van deze voorlichting is om de tolerantie ten aanzien van lhbti-jongeren te vergroten en daarmee ook het gevoel van veiligheid op scholen. In de gastlessen gaan voorlichters met leerlingen in gesprek over opvattingen, die in de klas over seksuele oriëntatie, genderdiversiteit en genderexpressie leven. De lessen worden gegeven door twee voorlichters per keer. Ze vinden plaats in de klas, in aanwezigheid van de docent.

Het team telt momenteel 16 actieve vrijwilligers die dit jaar zo’n 250 gastlessen verzorgen voor meer dan 3000 leerlingen verspreid over 50 scholen in Den Haag en omgeving. De vraag naar gastlessen en ondersteuning bij het opzetten van GSA’s (Gender and Sexuality Alliance) neemt toe. Dit komt onder andere door de toenemende aandacht voor het onderwerp op scholen en de samenwerking met de Regenbooggemeenten in de regio. Het werkgebied is uitgebreid en kan met de komst van meer Regenbooggemeenten straks wellicht de hele regio Haaglanden omvatten.

Om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen zijn meer voorlichters nodig. COC Haaglanden heeft de ambitie het aantal gastlessen komend schooljaar te verdubbelen.

Film Team Voorlichting

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts