Tijdens een spetterende show is tijdens het WATH Festival de John Blankensteinprijs door wethouder Karsten Klein uitgereikt aan ADO Den Haag in de Maatschappij.

De jury heeft door de toekenning van de prijs aan ADO het belang willen onderstrepen van het creëren van een veilig en open voetbalklimaat door het onderwerp seksuele diversiteit simpelweg bespreekbaar te maken binnen de club. ADO Den Haag neemt hiermee binnen de Eredivisie Voetbal duidelijk het voortouw.

De John Blankenstein Prijs bestaat uit een kunstobject van de Haagse goudsmid Liesbeth Busman en een cheque ten waarde van € 2.500,–..

De John Blankensteinprijs is de jaarlijkse homo-emancipatieprijs van de stad Den Haag. De gemeente Den Haag heeft in 2009 de prijs ingesteld met als doel een instrument te zijn waarmee Den Haag aan een organisatie, persoon of groep van personen zijn waardering toont voor hun bijdrage aan de homo-emancipatie in Den Haag. Met de jaarlijkse uitreiking wordt het belang gemarkeerd van het bespreekbaar maken én houden van het thema homoseksualiteit.

De organisatie van de prijs is in handen van COC Haaglanden.

Hier een opname van de uitreiking (via Iphone vanuit het publiek):

Op deze post kun je niet reageren

Recente reacties

Oudere posts