Zondag 10 november 2013 – om 14.00 uur

Bashgah Golshan en St. Rainbow Den Haag hebben het genoegen u uit te nodigen voor de boekpresentatie van ‘De ongewenste zoon’ van Ferdows Kazemi.

Ferdows Kazemi (1966) is geboren in Iran. In 1993 kwam ze naar Nederland. Zij heeft Algemene Sociale Wetenschappen gestudeerd aan de universiteit van Utrecht en schrijft momenteel columns voor Volkskrant.nl’. ‘De ongewenste zoon’ is het indrukwekkende levensverhaal van Iraanse Darya.

Darya krijgt een zoon, maar is niet gelukkig. Uit de gesprekken met haar zus Nushin in het ziekenhuis in Teheran wordt duidelijk dat het ongeluk van Darya verband houdt met een gebeurtenis uit haar verleden.

Een drama waar ze nooit over wilde praten, en dat ze ook voor haar man geheim gehouden heeft. In flash backs vertelt zij haar levensverhaal en schetst zij een indringend beeld van de culturele, religieuze en politieke aspecten van de Iraanse samenleving. Homoseksualiteit- een groot taboe in Iran- speelt een belangrijke rol in haar verhaal. De roman is tevens een eerbetoon aan de groene beweging van 2009 in Iran.

Programma:

  • 14.00u Ontvangst
  • 14.15u Welkomstwoord en opening door Bashgah Golshan, St. Rainbow Den Haag
  • 14.20u Gesprek met Ferdows Kazemi onder leiding van Arsen Nazarian over haar roman
  • Heer Nazarian Iraanse tolk/vertaler en schrijver.
  • 15.30u Overhandiging van eerste exemplaar aan Wijkberaad Mariahoeve
  • 15.35u Signeren van het boek door Ferdows Kazemi, bij een Hapje en drankje

 waar?

Bashgah Golshan (DiamantCollege)
Diamanthorst 183 , Den Haag

Voor info. en aanmelding e-mail: golshandenhaag@gmail.com

Graag van te voren aanmelden!

ongewenstezoon_boek

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts