De winnaar van de John Blankensteinprijs, de jaarlijkse homo-emancipatieprijs van de stad Den Haag, is dit jaar basisschool De Kleine Keizer. Dat maakte wethouder Karsten Klein vanavond bekend tijdens de uitreiking in het COC Café van COC Haaglanden. De jury van de prijs prees de basisschool om de aandacht die zij besteedt aan seksuele diversiteit en de lessen die ze daaraan wijdt. De school motiveert en activeert zowel docenten als leerlingen om open te staan voor het gegeven van seksuele diversiteit in de samenleving en daarover een open dialoog aan te gaan. De jury vindt de instelling van de school een inspiratie(bron) voor velen en een die navolging verdient op andere basisscholen in Den Haag, in regio Haaglanden en in Nederland.

Naast De Kleine Keizer waren er nog twee Haagse basisscholen genomineerd: de Eerste Nederlandse Montessori School en Openbare Basisschool De Leeuwerikhoeve. Ook zij werden geprezen voor hun inzet voor een veilige omgeving op school. Een open en veilig klimaat op school een belangrijke voorwaarde om voor je seksuele geaardheid uit te kunnen komen.

De John Blankensteinprijs is de jaarlijkse homo-emancipatieprijs van de stad Den Haag voor een organisatie, persoon of groep van personen die een bijdrage hebben geleverd aan de LHBTI-emancipatie in Den Haag. De prijs is vernoemd naar de inmiddels overleden scheidsrechter John Blankenstein. De oud-scheidsrechter kwam openlijk uit voor zijn homoseksuele geaardheid en heeft veel betekend voor de LHBT’ers binnen de sport en samenleving. Met deze prijs wil de gemeente een bijdrage leveren aan de sociale en maatschappelijke acceptatie van LHBTI’ers in Den Haag.

Bij de prijs hoort een geldbedrag van 2.500,- euro en een beeld van de Haagse kunstenaar Chris de Vis. Chris de Vis, bekend van de stalen bankjes die hij maakt, maakte in opdracht van COC Haaglanden het beeldje. Het bestaat uit twee prachtig gestileerde figuren die toenadering tot elkaar zoeken. Man of vrouw? Iedereen kan daar zijn eigen interpretatie aan geven. Het prijzengeld dient ten goede te komen aan de bevordering van LHBTI-emancipatie.

Lees hier het juryrapport.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”9″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”90″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”28″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts