Zaterdag 11 oktober vindt de jaarlijkse “Coming Out Day” plaats. Voor de organisatie van het Straight Friendly feest Popcake een mooi moment voor een groot heterovriendelijke feest in de Haagse Poptempel Paard van Troje. Met optredens van o.a. Sharon Doorson, Ruud Feltkamp, Sjeazy Pearl, een surprise act en veel extra activiteiten, zoals een Kinki Kappers kapsalon, een Photobooth en een “Free to be me-wall” wil de organisatie met het feest Cotton Candy een laagdrempelig feest van hoog niveau neerzetten.

“Een feest waar iedereen zich zelf mag en kan zijn”, aldus organisator Luuk Wessels. Tijdens de “Coming Out Day” draait het om het moment dat een homo, lesbienne of biseksueel openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt. “En dat moment is in veel gevallen niet gemakkelijk en daar gaat voor de persoon zelf heel veel stress aan vooraf. Terwijl als je zou weten dat het voor andere niets uit maakt op wie je verliefd wordt, dit het leven een stuk gemakkelijker zou maken”. “Dit klinkt zo simpel maar in een tolerant land als Nederland wordt nog steeds heel erg tegen het moment opgekeken dat je de omgeving vertelt dat je op iemand van het zelfde geslacht valt. Daarnaast is homoseksualiteit in 78 landen strafbaar en in 5 landen moeten ze deze liefde met de doodstraf bekopen. “Genoeg redenen om, op deze manier, extra aandacht te vragen voor de Coming Out Day.”

Aangezien dit feest geen overheidssubsidie krijgt is Wessels blij met de steun van COC Haaglanden en HIVOS. Die vanuit hun doelstelling ook streven naar een samenleving waarin homoseksualiteit de gewoonste zaak van de wereld is.

Op zaterdag 11 oktober is het Paard van Troje tussen 23.00 – 04.00 bij uitstek de plaats waar jezelf mag zijn. Kaarten a € 10,00 (ex) via www.paard.nl of aan de dagkassa aan de Prinsegracht.

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts