Dare2Talk: verder praten over onderwerpen die net een beetje spannend zijn…

Dare2Talk organiseert bijeenkomsten voor vrouwen die het leuk vinden om met elkaar inhoudelijk in gesprek te gaan over allerlei zaken die te maken hebben met de vrouwenliefde. Voor 16 oktober willen we  ingaan op “stereotypering” Ofwel: beeldvorming rondom LBT vrouwen.

Wat mijzelf betreft, ik weet niet hoe dat bij jullie is, maar ik sta er vaker bij stil dan ik eigenlijk aan mijzelf wil bekennen.
Toen ik 13 september naar het festival ging met allemaal LBT vrouwen en een rol op het podium, dan denk ik bij mijn kledingkast, als ik dit aantrek, is het dan niet té……butchie, casual, softie?
En aan de andere kant, als ik morgen voor het eerst in mijn leven met een cursus zwangerschapsyoga mee ga doen, ….wat trek ik dan aan? Stereotype bevestigend mijn lekkerste stoere T-shirt en jogging broek, of netjes in positiepakje.
Dus overwegingen die alles te maken hebben met wat ik denk dat andere  LBT vrouwen zowel als de rest van de  burgerbevolking denken over mijn “niet hetero’ zijn.

Op deze Dare2Talk willen we ingaan op:

  • Welke beelden en stereotypering kennen we allemaal?
  • Welke vind je vreselijk en wil je aan alle kanten voorkomen dat maar iemand denkt dat jij…..
  • En welke stereotypering speelt er bij je familie waarbij zij bang zijn dat jij té……
  • Kan je je identificeren met bepaalde groepen binnen de LBT vrouwen? Of weerhoud de stereotypering je soms ook?
  • En gaat het ook over: hoe zichtbaar wil je zijn?
  • Zitten er ook leuke kanten aan, is het iets waar je ook mee kan spelen? De ander op een wankel been zettend?

Als je het leuk vind om mee te praten, laat snel even van je horen;  we gaan ervoor als er voldoende animo is, liefst 10 verschillende stemmen om een levendig gesprek te hebben!

Ook zullen we dan inventariseren welke thema’s er leven voor volgende Dar2Talk bijeenkomsten, als je nu al ideeën hebt, laat je horen!

Meldt je aan bij: marianne@cochaaglanden.nl

Locatie: COC Haaglanden, Scheveningseveer 7 Den Haag.
Tijd: Donderdag 16 oktober van 19.30 uur tot 21.00 uur.

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts