In maart van dit jaar ben ik begonnen bij het maatschappelijk werk team van COC Haaglanden. Eigenlijk maar 1 overleg bijgewoond en toen kregen we met z’n allen met Corona en de maatregelen te maken. Dus geen live kennismakingsmogelijkheden, wat wel hoort en fijn is als je ergens nieuw binnen rolt. Alle groepen en ontmoetingsmogelijkheden gingen ook bij
het COC op non actief en: plots was er het mooie idee om het maatschappelijk werk alle 60+ leden op te laten bellen met de vraag: ‘Hoe gaat het ermee in deze tijd?’ Wat was dit fijn om te doen! Deels omdat erg veel mensen het blijkbaar heel leuk vinden om even opgebeld te worden, ook al is er niet echt een probleem wat op een luisterend oor wacht. En deels omdat ongeveer een tiende van het 60+ ledenbestand, wel graag telefonisch contact onderhield in deze, wat geïsoleerde, tijd. Dus soms was er een blij luchtig gesprekje en soms een meer serieus contact met een aantal terugbel momenten. Vooral moesten we dankbaarheid voor dit mooie initiatief doorgeven. Bij deze: Dank jullie wel: het is erg gewaardeerd en zeer positief ontvangen.

Omdat iedereen zoveel mogelijk thuis moest blijven en sporadisch live contact hadden en wel konden beeldbellen; leek het heel even of we tijd over hadden; zo ontstond het plan om ook de leden onder de 60 te bellen. Geweldig! Op een enkeling na leek iedereen zich goed door de Corona tijd heen te manoeuvreren: KNAP! Dus mogen we het nu omdraaien, bel of mail vooral om te laten weten hoe het je afgaat om met de RIVM richtlijnen om te gaan. En serieus: bel of mail zeker als je wilt komen praten bij het gespecialiseerd maatschappelijk werk. Want het kan weer live met inachtneming van de richtlijnen. We hebben reinigingsmiddel en uit de kraan komt water.

Intussen zijn er wat live overleg- en groepjes aangepast opgestart (Eetcafé, de bar, Philautia, maandagmiddag ouderengroep, OOXO!), of worden plannen gemaakt om binnenkort op te starten. Heel veel succes daarmee, ik kom graag kennis maken en hoor of lees ook graag over het opstarten om door te kunnen geven dat mensen weer terecht kunnen bij alle vertrouwde COC community mogelijkheden.

Excuus voor de mensen die niet opgebeld zijn en toch graag gebeld hadden willen worden, mail of sms me en ik bel je alsnog. Zie voor mijn gegevens https://www.cochaaglanden.nl/hulpverlening/tika-stardust/

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts