Twee films op één avond, in het kader van Coming Out Day. De films Stille Dorst en Aan Niets Overleden. Mét nagesprek met de makers Claire Zhou en Raymi Sambo.

Te zien op maandag 15 oktober in de filmzaal van Theater Dakota. 

20.00 uur Stille Dorst
20.30 uur Aan Niets Overleden
21.30 uur Nagesprek met de makers van beide films, Claire Zhou en Raymi Sambo
Verwacht einde: 22.00 uur

Prijs €8, Ooievaarspas €4. Bestellen via 070 326 5509, kassa@theaterdakota.nl of aan de kassa van Dakota (Zuidlarenstraat 57)

Stille Dorst
De afstudeerfilm van regisseur Claire Zhou vertelt het persoonlijk verhaal van een biculturele homoman over angst, zelfacceptatie en bevrijding. 

Stille Dorst is een korte film over Tarik, een 32-jarige Marokkaanse man, die alleen bij een vakantiehuisje op de Veluwe terecht komt om de scheiding met zijn vrouw te ontlopen. Wanneer vervolgens de waterleiding van het huis niet blijkt te werken, komt Jonas, de verhuurder van het huisje, langs om hem te repareren. Vanaf dat moment wordt Tarik geconfronteerd met gevoelens die hij zijn hele leven al heeft onderdrukt.

Claire Zhou (1996) is een talentvolle, afgestudeerde regisseur aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ze heeft de film Stille Dorstgemaakt om een persoonlijk verhaal te vertellen over geïnternaliseerde angst, zelfacceptatie en bevrijding. Ze is zelf LHBT en van biculturele afkomst en wilde deze film maken om de zichtbaarheid van mensen die LHBT en van biculturele afkomst zijn te bevorderen. 

De hoofdrollen in Stille Dorst worden gespeeld door Mouad Ben Chaib (Tarik) en Joshua Albano (Jonas). 

Aan Niets Overleden
‘Aan Niets Overleden’ is het speelfilmdebuut van regisseur en acteur Raymi Sambo.

Deze eerste speelfilm van Raymi Sambo, na een aantal prijswinnende korte films, is de verfilming van zijn succesvolle theatervoorstelling ‘Aan Niets Overleden’. Het script is van de hand van Esther Duysker (‘De Blackout van ’77’ van Orkater, ‘A Raisin in the Sun’ en ‘Beneatha’s Place’ van Well Made Productions).

‘Aan Niets Overleden’ is een artistieke film, die zich voor een groot gedeelte afspeelt in de Amsterdamse Bijlmer. De hoofdrollen worden gespeeld door Perla Thissen, Jaike Belfor, Erwin Boschmans en Jonata Taal. Het verhaal heeft de schaamtecultuur rond homoseksualiteit in de Surinaamse/Antilliaanse gemeenschap als thema.

Wat als je ernstig ziek bent, maar de oorzaak van de ziekte en de ziekte zelf voor je eigen moeder onbespreekbaar zijn?
Was als je verschrikkelijk veel van je zoon houdt, maar de schaamte over zijn ziekte zo groot is dat jij, zijn eigen moeder, hem liever dood verklaart?

De Caraïbische Thilda Purperhart woont samen met haar dochter Joyce in een rumoerige flat in de Bijlmer. Thilda heeft ook een zoon, Kelvin, die ziek is. Hij heeft aids. Ze houdt hem angstvallig verborgen in huis, zodat zijn ziekte het gezin geen enkele schande kan brengen. Als gevolg hiervan ontvangt de jongen geen medicatie en verslechtert zijn situatie steeds meer. Hun geheim lijkt veilig tot op een dag de deurbel gaat en Julius, een Nederlands-Caribische man, aan de deur staat en zegt op zoek te zijn naar zijn oude schoolvriend Kelvin.

Aan Niets Overleden is een coproductie van Stichting Raymi Sambo maakt en WonderPix BV en is geproduceerd door Dave Damon en Barend van Balen. 

Op deze post kun je niet reageren

Recente reacties

Oudere posts