DEN HAAG – Politieke partijen D66, VDD en Groep de Mos willen dat Den Haag een regenboogzebrapad krijgt. Dit veelkleurige zebrapad is een teken van tolerantie en geeft aan dat de stad staat voor diversiteit en acceptatie van seksuele minderheden.

De raadsleden Kim Waanders (D66), Arjen Lakerveld (VVD) en Arjen Dubbelaar (Groep de Mos) hebben het college gevraagd om in Den Haag  een regenboogzebrapad aan te leggen. ‘In onze stad moet iedereen zichtbaar zichzelf kunnen zijn’, zegt Kim Waanders.

Een regenboogzebrapad is een plek waar je letterlijk stilstaat bij de sociale acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgender-gemeenschap. ‘Juist op Coming Out Day op 12 oktober willen we hier aandacht aan besteden’, aldus Waanders.

Ook regenboogzebrapaden in andere steden
Den Haag is niet de eerste stad waar een regenboogzebrapad zal verschijnen. Andere steden zoals Leiden, Maastricht, Utrecht en Tilburg hebben inmiddels een regenboogzebrapad. Lakerveld: ‘De acceptatie van LHBT’s is absoluut geen vanzelfsprekendheid en heeft blijvende aandacht nodig. Daarom is het goed dat wij als Stad van Vrede en Recht een voortrekkersrol op ons nemen.’

Jezelf kunnen zijn
Groep de Mos-raadslid Dubbelaar benadrukt de boodschap die het zebrapad uitstraalt: ‘Zelf heb ik jonge kinderen. Ik wil ze meegeven dat je in Den Haag kunt zijn wie je wilt. Homo, hetero of biseksueel, het maakt ons niet uit. Dát dragen we uit met een regenboogzebrapad.’

Op deze post kun je niet reageren

Recente reacties

Oudere posts