Op maandag 27 juli 2015 vindt de eerste landelijke Roze Ouderen Dag plaats. Het startschot voor de dag is om 16.00 uur met een muziekspektakel in het OBA Theater, Oosterdokskade 143 te Amsterdam. De Roze Ouderen Dag is een onderdeel van Senior Pride – een weeklang activiteiten voor roze senioren tijdens de Amsterdam Gay Pride.

Feest voor jong en oud
Het Muziekspektakel in het OBA Theater is de opening van Senior Pride, georganiseerd door Roze 50+, het samenwerkingsverband van ANBO en COC Nederland.

Naast een inhoudelijk programma waarin de Amsterdamse roze zorg centraal staat – er zijn in Amsterdam al 18 zorginstellingen met een Roze Loper, hét certificaat voor LHBT-vriendelijke zorg – staat deze middag in het teken van muziek. De CD en DVD van het onlangs gehouden muziekspektakel in het kader van de Internationale Dag tegen Homo/Bi/Transfobie (IDAHOT) worden overhandigd aan locoburgemeester Eric van der Burg van Amsterdam.

Aansluitend is er een optreden van de artiesten Harald Veenstra, Dolly Bellefleur en Kees van Zantwijk, Rolf van Rijsbergen, Duo Wilde Orchidee, Tom de Jong en Dorka & Wessels met mooie roze liedjes. Ze worden begeleid door een combo o.l.v. Maurice Rugebregt.

Deze voorstelling is een feest voor jong en oud, voor de hele LHBT-community en haar bondgenoten. Na afloop is er een Meet & Greet met alle artiesten in de foyer, mede mogelijk gemaakt door COC’s Bob Angelo Fonds.

Het muziekspektakel begint om 16:00 uur en het is gratis toegankelijk. Aanmelden via www.oba.nl/activiteit of via 020-523 09 00. De CD en DVD van dit spektakel zijn vanaf dezelfde datum te koop via de webshop op www.roze50plus.nl en natuurlijk tijdens het muziekspektakel zelf.

Senior Pride – bol van de activiteiten
Dit jaar wordt tijdens de Amsterdam Gay Pride weer de Senior Pride gehouden. De week staat bol van de activiteiten in de Amsterdamse zorginstellingen Amsta, Amstelring en Cordaan, het Senior Pride-straatfeest op donderdag bij het Paleis van de Weemoed en de Roze Brunch op vrijdag.

Vind de gehele agenda op de site van Amsterdam Gay Pride www.pride.amsterdam onder de knop ‘evenementenkalender’ en ‘Senior Pride’.

Botenparade
Roze 50+ vaart dit jaar ook weer mee met de botenparade tijdens Amsterdam Gay Pride op zaterdag 1 augustus. Een boot met zo’n tachtig lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en hetero ouderen. Het thema van de Gay Pride 2015 is ‘Share’. Voor Roze 50+ gaat het om het delen van de verhalen van roze ouderen, zodat onze geschiedenis niet vergeten wordt. Verhalen in woord en beeld, zoals de levensverhalen van roze ouderen in het boek ‘Stormachtig Stil’ van Eveline van de Putte.

Roze 50+ is een samenwerkingsverband van ANBO en COC Nederland ter ondersteuning van roze senioren door verbetering van hun leefsituatie en bevordering van goede psychische en fysieke gezondheid. Dat gebeurt onder andere door de Roze Loper tolerantiescan voor (ouderen-)zorginstellingen, het inzetten van roze ambassadeurs, een eigen community en het zichtbaar maken van de groep.

[Bron/Foto: Roze 50+]

Op deze post kun je niet reageren

Recente reacties

Oudere posts