Zoals wellicht bekend, beschikt Den Haag over een Internationaal Homo Monument. De laatste twee jaar is er actie gevoerd over een verplaatsing van het monument van de huidige locatie bij Madurodam, naar een locatie op de groenstrook bij de Koningskade (tegenover het gebouw van de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten). De beoogde locatie zorgt ervoor dat het monument meer dan voorheen prominent zichtbaar wordt en zo recht doet aan het iconische karakter voor de LHBT gemeenschap en betekenis geeft aan de ambitie van Den Haag als internationale stad van recht en vrede.

De gemeenteraad van Den Haag heeft met de verplaatsing ingestemd en op zondag 26 april om 17:30 zal er een feestelijke ceremonie plaatsvinden om het beeld op de nieuwe locatie te her onthullen. Burgemeester Van Aartsen van Den Haag heeft ingestemd het monument te onthullen.

Ik nodig u namens de Stichting Homomonument Internationaal en het COC Haaglanden van harte uit om bij de feestelijke onthulling aanwezig te zijn.

De locatie Koningskade is nabij het Centraal station van Den Haag gelegen en goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Voor de autogebruikers is er gelegenheid om onder het Malieveld te parkeren en daarna over te steken naar de op 3 minuten afstand gelegen locatie.

Na afloop van de ceremonie is er in het COC café , Scheveningseveer 7, een feestelijke na-borrel.

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts