Op woensdag 27 november organiseert het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA) in samenwerking met Roze Filmdagen voor het eerst de IDFA Gay Night.

Tijdens de IDFA Gay Night worden twee aangrijpende documentaires vertoond over de heftige gevolgen van homogeweld: Facing Fear van Jason Cohen en Matt Shepard Is A Friend Of Minevan Michele Josue – deze documentaires worden vaker vertoond en met de link krijg je een overzicht van de data en plaatsen waar ze te zien zijn.

Tijdens de IDFA Gay Night volgt na afloop van de vertoningen een nagesprek met de regisseurs en hoofdpersoon Matthew Boger uit Facing Fear. Wilfred de Bruijn, die zelf op dramatische wijze te maken kreeg met homogeweld in Parijs en het gezicht werd van de discussie over het onderwerp, zal het gesprek leiden.

Naast de IDFA Gay Night worden er verschillende korte Q&A’s georganiseerd na afloop van LHBT-gerelateerde documentaires. Zo zijn Dennis en Judy Shepard, de ouders van Matthew Shepard, die in 1998 overleed aan de gevolgen van homogeweld, aanwezig op zaterdag 30 november en zondag 1 december. Zij zullen vertellen over hun zoon Matthew, over hun ervaringen met het homogeweld tegen hun zoon en over de Matthew Shepard Foundation, die zij na zijn dood hebben opgericht. Er is daarnaast ruimte voor vragen uit de zaal.

IDFA GAY NIGHT
Datum:
woensdag 27 november 2013 – vanaf 19.30 uur
Locatie: Pathé de Munt, Vijzelstraat 15 te Amsterdam

Op deze post kun je niet reageren

Recente reacties

Oudere posts