Vrijdag 25 januari 2019 is het 6 jaar geleden dat de eerste editie van het heterovriendelijke feest POPCAKE in Den Haag plaatsvond. Een reden om eind januari alles (en iedereen) uit de kast te trekken om dit te vieren.  

Popcake bestempelt zichzelf als heterovriendelijk, omdat iedereen welkom is. In een tijd waarin veel (gay)tenten hun deuren sloten besloot organisator Luuk Wessels juist dat een stad als Den Haag niet achter kon blijven met het hebben van een licht – roze feest, waarnaast homo’s, lesbiennes en bi’s ook hetero’s zichzelf kunnen zijn.  

Popcake is in 6 jaar uitgegroeid tot een landelijk bekend feest waarmee Den Haag weer op de roze kaart is gezet. “Iets waar ik heel trots op ben, zeker in een tijd als deze is het belangrijk dat er een omgeving wordt gecreëerd waar je jezelf kan en mag zijn en gelijkgestemde kan ontmoeten”. “Ieder jaar denk ik weer: zou dit het laatste jaar zijn? Maar ik krijg nog zoveel liefde van mensen die persoonlijk komen vertellen dat ze blij zijn dat er een feest als Popcake bestaat. En zolang mensen blijven komen ga ik door. Dus begin al stiekem te dromen van een 10-jarig bestaan”.  

Popcake is het popfeest dat om de twee maanden wordt georganiseerd op de 42ste verdieping van De Haagse Toren aan het Rijswijkseplein in Den Haag. Een feest op 135 meter hoogte met uitzicht over de skyline van Den Haag. Vrijdag 25 januari viert Popcake vanaf 23.00 uur haar 6-jarig bestaan met de bekende popdeuntjes, verrassingen, DJ’s en natuurlijk de popcakes ( klein cakeje op een stokje)  

Popcake zorgde de afgelopen jaren voor een van de Haagse deelnames tijdens de Canal Pride in Amsterdam. Een podium tijdens het Milkshake Festival in Amsterdam staat voor nu nog op het wensenlijstje van Wessels.

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts