01-04-2016 | Een grote meerderheid van de Hagenaars heeft geen probleem met homoseksualiteit. Toch vindt één op de vier het aanstootgevend als twee mannen in het openbaar zoenen. Dat blijkt uit het stadspanel van de gemeente Den Haag dat donderdag werd gepubliceerd. Er deden zo’n duizend inwoners van de Hofstad mee aan het onderzoek.

Uit het jaarlijkse onderzoek blijkt tevens dat bijna alle Haagse panelleden er geen moeite mee hebben als hun kind les krijgt van een homoseksuele docent (95%). Negen op de tien panelleden zijn van mening dat homoseksuele mannen en lesbische vrouwen hun leven moeten kunnen leiden zoals zij dat willen (93%), het homohuwelijk niet afgeschaft moet worden (90%) en vinden het aanvaardbaar als hun kind zou gaan samenwonen met een partner van hetzelfde geslacht (86%). Met de uitspraak “homoseksuele paren moeten dezelfde rechten hebben als heteroseksuele paren bij het adopteren van kinderen” is driekwart van de ondervraagden het eens (73%).

Eén op de vier panelleden vindt het aanstootgevend als twee mannen in het openbaar zoenen (25%). Minder aanstootgevend vinden zij dit voor twee vrouwen (18%). Het minste moeite hebben zij met een man en een vrouw die in het openbaar zoenen (14%). Van de panelleden heeft 13% er meer moeite mee als zij twee mannen hand in hand zien lopen, dan wanneer zij een man en vrouw hand in hand zien lopen. Eén op de tien Haagse panelleden geeft aan seks tussen twee homoseksuele mannen (10%) walgelijk te vinden, bij twee lesbische vrouwen vindt 6% dit walgelijk.

Minder dan één op de tien Haagse panelleden denkt dat biseksuelen er nog niet uit zijn wat hun seksuele voorkeur is (7%) en dat zij niet in staat zijn om monogame relaties te hebben (7%). Vriendschap met biseksuelen vindt het merendeel geen probleem (86%). Van de panelleden voelt 3% zich niet op zijn of haar gemak bij een biseksuele persoon van het eigen geslacht of een persoon met een seksuele voorkeur voor het eigen geslacht.

Bron: www.gaysite.nl

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts