Het bestuur van Stichting Internationaal Homomonument Den Haag en COC Haaglanden is diep geschokt door het afschuwelijke drama van de moordpartij op de LHBT-gemeenschap in Orlando.

Na het bericht van het drama heeft de stichting en COC Haaglanden 3 vlaggen halfstok bij het monument opgesteld, te weten de Amerikaanse vlag, de Regenboogvlag als internationaal symbool van alle LHBT’ers en de vlag van de stad Den Haag, Stad van Recht en Vrede.

Onze afschuw en verdriet wordt gedeeld met velen, ook in onze stad Den Haag. Na een oproep op social media zijn  maandag om 20:00 uur ruim honderd mensen bijeengekomen bij het monument om uiting te geven aan hun gevoelens en als blijk van protest tegen het geweld gericht tegen  LHBT’ers, in Amerika, maar ook overal elders.

Na een korte speech door van de voorzitter van de Stichting Internationaal Homomonument Den Haag namen de aanwezigen 2 minuten stilte in acht, ter nagedachtenis van de 49 slachtoffers.

Het bestuur van Stichting Internationaal Homomonument Den Haag en COC Haaglanden roept allen die hun afschuw over het gebeurde en hun leedwezen met de nabestaanden en gewonden willen betuigen, op om bloemen te leggen bij het monument.

Het Internationale Homomonument Den Haag is gesitueerd op de groenstrook van de Koningskade, tegenover de Koninklijke Academie van Beeldende kunsten, op 3 minuten loopafstand vanaf het Centraal Station Den Haag.

orlando2

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts