De John Blankensteinprijs 2013 is de jaarlijkse homo-emancipatieprijs van de stad Den Haag. Deze prijs benadrukt het belang van een gelijkwaardige positie en participatie van homoseksuele mannen en vrouwen. De gemeente Den Haag heeft in 2009 de prijs ingesteld met als doel een instrument  te zijn waarmee Den Haag aan een organisatie, persoon of groep van personen zijn waardering toont voor hun bijdrage aan de homo-emancipatie in Den Haag. De organisatie van de prijs is in handen van COC Haaglanden.

Met de jaarlijkse uitreiking wordt  het belang gemarkeerd van het bespreekbaar maken èn houden van het thema homoseksualiteit. Iedereen die daaraan bijdraagt, komt voor de prijs in aanmerking.

Voor wie?

Personen maar ook bedrijven, organisaties, projecten en initiatieven kunnen worden voorgedragen. Zoals een bedrijf dat bewust streeft naar meer gayvriendelijke omgeving voor haar werknemers, een school die zich inzet voor het bereiken van een gay-straight alliance; of een wijk die een convenant sluit tegen geweld tegen mensen met een seksuele diversiteit.

Het mag gaan om een recente activiteit, maar ook iets dat al langer loopt, is welkom. Voorwaarde is wel dat het met Den Haag te maken heeft. De John Blankensteinprijs 2013 van de stad Den Haag wil álle Hagenaars – man, vrouw, oud, jong en met alle mogelijke achtergronden – inspireren en stimuleren om open te staan voor een veilige en homovriendelijke omgeving.

Voordragen?

Voordrachten kunnen worden gestuurd naar johnblankensteinprijs@cochaaglanden.nl. De sluitingsdatum is 30 september 2013. Informatie of hulp nodig bij het insturen van een voordracht? Raadpleeg www.cochaaglanden.nl  of neem contact op met COC Haaglanden. Op de website staan ook de eerdere winnaars vermeld.

Jury

De voordrachten worden beoordeeld door een jury bestaande uit Frits Huffnagel (oud-wethouder), Karin Nederpelt (voorzitter van de John Blankenstein Foundation), Kim Waanders (lid gemeenteraad Den Haag), Renate den Heijer (transgenderactivist) en Patrick Pool (lid Roze in Blauw, politie Den Haag).

Uitreiking!

De jury nomineert drie voordrachten waaruit de winnaar tijdens de uitreiking in november bekend zal worden gemaakt. De prijs wordt uitgereikt door wethouder Karsten Klein en bestaat uit een kunstobject en een geldbedrag van 2.500 euro. Bovendien kan de winnaar een jaar lang als ‘ambassadeur’ van de prijs op de nodige bekendheid rekenen.

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts