Eerst even voorstellen: Mijn naam is Alfred van Mill – Didden en mijn passie is treinen.

Ik werk als hoofdconducteur bij de NS en in mijn vrije tijd werk ik thuis aan een professionele modelspoorbaan die tot in het kleinste detail de sfeer van de Duitse Spoorwegen in de jaren 50 weergeeft. Vanwege mijn hobby ben ik lid van diverse modelspoorclubs.

Een aantal keren heb ik verenigingen weer verlaten omdat men op een subtiele manier liet merken dat gays eigenlijk niet welkom waren. Een praktijk die niet strookt met de anti-discriminatie-wetgeving en die heb ik aangekaart bij de Nederlandse Modelspoor Federatie.

Hierdoor nam ik het initiatief zelf een dergelijke vereniging op te richten. En dan één waarin LGBT’s juist welkom zijn. Ik kies dit te doen in de vorm van een werkgroep van COC Haaglanden omdat ik vind dat zij als geen ander expert zijn in het bevorderen van seksuele diversiteit. Die diversiteit sta ik voor, in de door mij op te richten werkgroep. De vereniging zal zich als zodanig ook aanmelden bij de Nederlandse Modelspoor Federatie.

Wat mag je verwachten als je als COC-doelgroeper belangstelling hebt voor treinen en modelspoor?

  • De bouw aan een N Modelspoorbaan Digitaal
  • Baan ontwerpen in N Spoor, er zijn voorbeelden aanwezig
  • Hoe bouw je een modelspoorbaan?
  • Het verschil tussen analoog en digitaal besturen van modelspoortreinen
  • Het programmeren van de digitale decoders
  • Productie van treinstellen
  • Het samenstellen van trajecten
  • Het lezen van verschillende tijdschriften

Verder zal ik filmvoorstellingen of lezingen inplannen die de achtergronden van de hobby belichten.

De ‘eerste rit’ van The Rainbow Train is op 8 november a.s. De locatie is de 2de etage van Basta, Scheveningseveer 7, 2514HB Den Haag. Tijd: 19:30 tot 22:00 uur.

Vooralsnog is deelname gratis. Aanmelden kan via mob. Tel. 06-51 71 51 51, therainbowtrain@cochaaglanden.nl

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts