Prijsuitreiking – vrijdag 8 december

Zojuist heeft de jury van de John Blankensteinprijs de drie nominaties voor 2017 bekendgemaakt. De John Blankensteinprijs is de jaarlijkse homo-emancipatieprijs, tegenwoordig LHBTI-emancipatieprijs, van de stad Den Haag voor een organisatie, persoon of groep van personen die een bijdrage hebben geleverd aan de LHBTI-emancipatie in Den Haag. Voor het eerst reiken de vijf Regenbooggemeenten in de regio Haaglanden – Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Westland en Zoetermeer – gezamenlijk de John Blankensteinprijs uit. Het blijft een Haagse prijs, maar de Gemeente Den Haag bereikt met deze samenwerking een breder publiek en bredere (gedragen) aanpak. Deze uitbreiding biedt zo ook aan LHBTI-initiatieven buiten Den Haag een podium.

De jury heeft voor de prijs drie kandidaten genomineerd, die zich onderscheiden door hun daadkracht, lef en creativiteit bij hun acties gericht op het zichtbaar en bespreekbaar maken van seksuele en genderdiversiteit. Hierbij heeft de jury vooral gekeken naar de bereikte doelgroepen, de voorbeeldfunctie van het initiatief en het regionale bereik.

De nominaties voor de John Blankensteinprijs 2017 zijn:

  • Eveline van de Putte
  • Luuk Wessels
  • Scouting De Lier

De uitreiking van de John Blankensteinprijs 2017 vindt plaats in het COC Café Den Haag op (Paarse) vrijdag 8 december van 10.30- 11.30 uur. Wethouder Karsten Klein overhandigt de speciaal hiervoor ontworpen fysieke prijs van de Haagse kunstenares Mickey Yang en de cheque t.w.v. €2500,-.

Samenstelling jury
De jury is zo samengesteld dat alle vijf Regenbooggemeenten uit regio Haaglanden zijn vertegenwoordigd:
Uit de gemeente Delft: Bram van Meurs, oud-voorzitter van DWH Delftse Werkgroep Homoseksualiteit.
Uit de gemeente Den Haag: Soerin Narain, directeur St. Vobis – voorheen St. Hindustani, winnaar John Blankensteinprijs 2015.
Uit de gemeente Leidschendam-Voorburg: Frank Rozenberg, oud-wethouder LHBT-beleid.
Uit de gemeente Westland: Muriel Weltens, functionaris gezondheidsbevordering GGD Haaglanden.
Uit de gemeente Zoetermeer: Monique Boonekamp, functionaris gezondheidsbevordering GGD Haaglanden.

De prijs is vernoemd naar de scheidsrechter John Blankenstein. De oud-scheidsrechter kwam openlijk uit voor zijn homoseksuele geaardheid en heeft veel betekend voor de LHBTI’ers binnen de sport en samenleving. Met deze prijs wil de gemeente een bijdrage leveren aan de sociale en maatschappelijke acceptatie van LHBTI’ers in Den Haag en de regio. Op verzoek van de gemeente organiseert COC Haaglanden sinds 2007 deze prijs.

De afkorting LHBTI staat voor: lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele mensen, trans personen en personen met een intersekse conditie.

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts