De jury van de John Blankensteinprijs 2013 heeft voor deze prijs drie organisaties genomineerd, die zich onderscheiden door zich in te zetten voor een veilige omgeving waarin eenieder zijn seksuele diversiteit kan uiten.

De nominaties voor de John Blankensteinprijs 2013 zijn:

Workplace Pride The Hague/Den Haag (zet zich in voor een veilige werkomgeving voor de LHBT-groep)

Vrijwilligers Voorlichting COC Haaglanden (zetten zich in voor een veilig klimaat op school dat ruimte biedt voor een coming out)

ADO Den Haag in de Maatschappij (zet zich in voor coming out in de sport)

De John Blankensteinprijs 2013 is de jaarlijkse homo-emancipatieprijs van de stad Den Haag. De gemeente Den Haag heeft in 2009 de prijs ingesteld met als doel een instrument  te zijn waarmee Den Haag aan een organisatie, persoon of groep van personen zijn waardering toont voor hun bijdrage aan de homo emancipatie in Den Haag. Met de jaarlijkse uitreiking wordt  het belang gemarkeerd van het bespreekbaar maken én houden van het thema homoseksualiteit.

De prijsuitreiking 2013 vindt plaats op 2 november in het Spuitheater in Den Haag tijdens het We Are The Hague Festival (WATH Festival). De ceremonie wordt geleid door presentator/ondernemer en oud-wethouder Frits Huffnagel en de prijs zal worden uitgereikt door Karsten Klein, wethouder Jeugd, Welzijn en Sport.

Met het WATH Festival wil en kan de Haagse gay-gemeenschap een blijvende positie innemen als plek waar actief pleidooi wordt gevoerd voor homo-emancipatie op nationaal en internationaal niveau. Het WATH Festival wordt gerealiseerd dankzij financiële steun van de Gemeente Den Haag, Fonds 1818 en COC Haaglanden.

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts