DEN HAAG – Op zaterdag 20 juni kleurt niet alleen Maastricht roze. Ook het Mallemolen Theater in Den Haag viert het feest mee met een speciale voorstelling: het vaarwel van Joop, alias Miss Mighty M. Een spetterend verhaal over midlife, liefde en verlangen. Boordevol quotes en muziek van Madonna en gedichten van Jacob Israël de Haan. Het vaarwel van Joop alias Miss Mighty M is te zien op zaterdag 20 en zondag 21 juni.

Ik vertrek
De voorstelling start met het laatste optreden van Miss Mighty M. Het gaat al een tijdje niet zo goed met Joop en zijn alter ego. Er is veel concurrentie van jonge Travo’s. Bovendien ligt de homo-horeca op haar gat, waardoor het aantal optredens al jaren daalt. Ook verloor Joop zijn grote liefde Sam en merkt hij dat homo- acceptatie steeds vaker onder druk staat. Zo tegen de 50 beginnen de jaren te tellen en is het tijd de balans op te maken. Vrienden vertelden onlangs over het bruisende nachtleven in Tel Aviv. Dus, gaf Joop zijn baan op en kocht een ticket. In de voetsporen van Jacob Israël de Haan vliegt hij morgen naar Israël.

Mateloos verlangen
Het vaarwel van Joop alias Miss Mighty M is geïnspireerd op de roman Pijpelijntjes van Jacob Israël de Haan. De Haan schreef de eerste roman waarin een homoseksuele relatie openlijk wordt beschreven. Het kostte hem zijn baan, reputatie en liefde. Ook zijn gedichten hebben vaak homoseksualiteit als onderwerp. Een dichtregel van Jacob Israël de Haan, Naar vriendschap zulk een mateloos verlangen, siert het homomonument in Amsterdam. Het boek van De Haan is inspiratiebron, maar vertaald naar het hier en nu. Naast pittige monologen, beschouwingen op leven, liefde en het huidige homo-klimaat, ook veel muziek en quotes van Madonna.

Waar te zien?
Het vaarwel van Joop alias Miss Mighty M, Theater de Mallemolen in Den Haag, 20 juni, 20:30 uur en zondag 21 juni, 15:30 uur. Kaarten via www.missmightym.nl. Ook te zien tijdens Midzomergracht Festival Utrecht, Amsterdam Gay Pride en Rotterdam Pride.

Over de makers
Bij de realisatie van deze voorstelling werken twee nieuwe theatergroepen samen: TGVB en Hollands Glorie. De makers volgden de Acteerstudio in Den Haag en hebben al meerdere voorstellingen op hun naam staan. Met een kleine kern professionals werken zij van project naar project. Het vaarwel van Joop alias Miss Mighty M werd speciaal ontwikkeld voor de culturele programma’s van de Prides.

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts