Orpheus, de landelijke vereniging voor hulpverlening bij homo-/biseksualiteit in man-vrouw relaties, vaart dit jaar voor de 1e keer mee in de Canal Parade. Deze parade van 80 boten is zaterdag 1 augustus in Amsterdam. Orpheus vaart mee als gast op de PvdA-boot (nummer 17).

Ook showbizz-man en ambassadeur van Orpheus, Henny Huisman vaart mee met zijn vrouw en zal met zijn levenslied – ‘Met zijn allen’ – zorgen voor een swingende sfeer voor iedereen, homo èn hetero!

Het thema van de Canal Parade ‘SHARE’, past bij het streven van Orpheus naar meer openheid en het delen van gevoelens van homo- of biseksualiteit binnen een hetero-relatie. Door deelname aan het evenement wil Orpheus vooral mensen bereiken, die nog worstelen met hun ‘coming-out’.

Het taboe en ongeloof op homoseksualiteit binnen heterorelaties is groot, terwijl dit naar schatting in meer dan 100.000 gezinnen voorkomt. Fysieke of psychosociale klachten, forse terugval (‘burn-out’) of een aangrijpend incident in de persoonlijke sfeer leiden uiteindelijk vaak tot een coming-out op latere leeftijd.

Vaak stuit men op onbegrip, niet alleen bij de partner, maar ook bij familie, vrienden, collega’s. Beide partners zijn dan sterk op elkaar aangewezen, hoe hiermee om te gaan. Orpheus richt zich –in tegenstelling tot veel andere homo-organisaties- op de homo- én de hetero-partner, en brengt mensen in contact met lotgenoten om op basis van ervaring van anderen hun eigen weg te vinden.

Meer info

Foto: Richard Mulder

Op deze post kun je niet reageren

Recente reacties

Oudere posts