Pride The Hague: 17 – 19 mei 2024

“Het wordt tijd dat Den Haag weer een Pride krijgt”. Met dat idee zijn we vorig voorjaar vanuit het COC gestart met de werkgroep Pride. Wij zijn Frank, Henk-Jan, Hilde, Marnix en Wouter. Later aangevuld met Lisa, zijn we hard aan het werk om de Pride The Hague 2024, 17 – 19 mei, mogelijk te maken. Zo hebben we ondertussen ons doel helder, werken we aan 4 grote publiek toegankelijke evenementen en mobiliseren we andere queer gerelateerde organisaties om ook een bijdrage te leveren.

Doel van de Pride

Het doel van Pride The Hague is om lhbtiqa+ acceptatie en emancipatie in Den Haag te bevorderen, aandacht te vragen voor de rechten van de queer gemeenschap en diversiteit van queer personen te vieren. Om deze doelen te bereiken organiseren we als werkgroep vier grote publiek toegankelijke evenementen.

Vrijdag 17 mei: Pride Opening

We starten het weekend op vrijdagavond met een openingsprogramma, waarschijnlijk in Amare. Hier wordt inhoudelijk ingegaan op een aantal actuele thema’s binnen de community, zoals zichtbaarheid en veiligheid in de stad. Daarnaast zijn er een aantal optredens en is er ruimte voor de Haagse Queer organisaties om zich te laten zien.

Zaterdag 18 mei: Pride Walk en feest

Op zaterdagmiddag is er de traditionele Pride Walk. Dan lopen we, net als in voorgaande edities, in een kleurrijke stoet door Den Haag. Startend op de Koekamp en onder andere langs het Vredespaleis. De Walk sluiten we af met een spetterend feest, mogelijk ook op de Koekamp. 

Zondag 19 mei: Pride brunch voor ouderen en jongeren

Het programma wordt zondag afgesloten met een Pride Brunch, gericht op ouderen en jongeren. Het doel van deze bijeenkomst is om ouderen en jongeren met elkaar te verbinden door het delen van verhalen. 

Aanvullend programma

COC Haaglanden heeft het initiatief genomen voor de Pride The Hague, en we kunnen het niet alleen. Pride The Hague moet wat ons betreft een evenement worden van en voor de hele queer community in de stad. Omdat we een zo breed en divers mogelijk programma neer willen zetten mobiliseren we dan ook andere queer gerelateerde organisaties om een bijdrage te leveren. Uit verschillende bijeenkomsten is in ieder geval al gebleken dat het enthousiasme groot is. Om dit ook in concrete activiteiten om te zetten is nog wel wat werk nodig.

Op de hoogte blijven

Via deze nieuwsbrief krijg je een eerste indruk van wat er allemaal staat te gebeuren van 17 tot en met  19 mei van dit jaar. De komende periode zal dit allemaal nog veel concreter worden. Zet de data alvast in jouw agenda en volg ons om verder niets te missen:

Instagram: @pridethehague

Facebook: Pride The Hague

Website: pridethehague.nl

Vrijwilligers gezocht

Help jij mee om Pride The Hague 2024 tot een succes te maken? En heb je tijd en zin om in de periode van 17 tot en met 19 mei te helpen? Dat kun je je nu alvast aanmelden als vrijwilliger. 

Qua taken kun je onder andere denken aan host tijdens de evenementen, begeleider van de Pride Walk en/of bartender tijdens het feest. Meer informatie krijg je hier later nog over.

We beloven je in ieder geval al wel vast een fantastische ervaring en een t-shirt als herinnering!

Aanmelden als vrijwilliger kan via een mailtje naar pride@cochaaglanden.nl, of via onze website: https://pridethehague.nl/doe-mee/

Op deze post kun je niet reageren

Recente reacties

Oudere posts