Beste leden,

Het wordt tijd om jullie kort bij te praten over de verbouwing. Jullie hebben er nog weinig van gezien, maar ondertussen wordt er achter de schermen hard gewerkt.

Er is een verbouwingswerkgroep onder leiding van de architect Govert ten Katen. Hierin zitten de bestuursleden Mark Spijker en Anna Heerdink en ikzelf. Ook Timo van der Kraan maakt actief deel uit van deze werkgroep. Op basis van de plannen die Govert eerder heeft gepresenteerd aan de vereniging, is een architect aangetrokken die een eerste kostenraming heeft gemaakt. Bij elkaar zijn de geschatte kosten nu van 6,5 ton. Dat is een aanzienlijk bedrag. Ruim een derde hiervan – dus 2 ton – is nodig om het ventilatiesysteem weer te laten werken. Zonder een goed werkend ventilatiesysteem is het niet mogelijk om grotere bijeenkomsten te organiseren.

Jullie begrijpen waarschijnlijk dat op dit moment dan ook de grootste uitdaging is, om voldoende geld bij elkaar te krijgen.Als bestuur willen we niet al het geld van de vereniging aan deze verbouwing besteden, omdat toekomstige besturen daarmee geen enkele keuze meer hebben. We hebben daarv dom hulp van Fonds 1818 ingeschakeld, die ons in contact heeft gebracht met Sesam adviseurs. Zij zijn gespecialiseerd in het ondersteunen van vrijwilligersorganisaties bij het vinden van extra fondsen.

Het bestuur wil daarnaast ook jullie hulp als leden inroepen. De eerste vraag is, of jullie willen helpen met jullie contacten, bijvoorbeeld door ons te introduceren bij bedrijven of instellingen die een bijdrage zouden kunnen leveren. Deze bijdrage kan verschillende vormen aannemen. Denk bijvoorbeeld aan ruimte die we kunnen gebruiken tijdens de verbouwing, maar ook aan meubels.

De tweede vraag is, of jullie als leden ook de handen uit de mouwen willen steken als de verbouwing van start gaat. Vele handen maken licht werk. Wanneer we bijvoorbeeld zelf sloop- of schilderwerk uitvoeren, kan dit aanzienlijk in de arbeidskosten schelen.

De derde vraag is, of jullie als leden zelf een donatie willen doen voor de verbouwing of acties willen organiseren om geld bij elkaar te brengen.

Laten we van dit gebouw een plek maken die voor en door onze community is!

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts