Filmhuis Den Haag presenteert vanaf 21 januari 2013 elke maand een gay & lesbian film tijdens het Q-FEST FESTIVAL. Het Q-FEST FESTIVAL, georganiseerd door distributeur Arti Film, brengt tien gay & lesbian films naar 16 steden.

Het programma is als volgt:

Maandag 21 januari 2013 19:30 uur:
NOTRE PARADIS/ Gaël Morel/ Frankrijk 2011/ Frans gesproken, Nederlands ondertiteld
Het wordt voor Vassili steeds lastiger op zijn dertigste aan goede klanten te komen. Men zoekt steeds meer hun heil bij jongere types. Als hij op een nacht in Bois de Boulogne een bewusteloze en mishandelde jongen vindt, neemt hij hem mee naar huis. Hij verzorgt hem en noemt hem Angelo. Al snel raken de twee verliefd op elkaar.

Maandag 18 februari 2013 19:30 uur:
ROMEOS/ Sabine Bernardi/ Duitsland 2011/ Duits, Engels en Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld
Lukas verhuist voor zijn werk naar Köln. Hij trekt in een studentenhuis en begint met zijn beste vriendin Ine de stad te ontdekken. Hij geniet met volle teugen van de lange zomer en dompelt zich onder in het uitgaansleven. Lukas heeft echter een geheim waar alleen Ine van op de hoogte is. Als Lukas de aantrekkelijke Fabio ontmoet, een knappe macho die op mannen valt maar dat voor zijn vrienden nog niet wil weten, raken ze verliefd op elkaar.

Maandag 18 maart 2013 19:30 uur:
ELLIOT LOVES/ Gary Terracino/ Verenigde Staten 2012/ Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Elliott is een nieuwsgierig jongetje van 10 jaar die samen met zijn moeder woont. Zijn vader kent hij niet want die nam na zijn geboorte afscheid van hun. Zijn moeder valt steeds weer op de verkeerde mannen, die zich ook telkens bemoeien met zijn leventje. Elliot wordt gedwongen volwassen hierin op te treden met alle gevolgen van dien.

Maandag 15 april 2013 19:30 uur:
MARY MARIE/ Alexandra Roxo/ Verenigde Staten 2010/ Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Nadat hun moeder is overleden besluiten Mary en Marie nog een laatste zomer door te brengen in het huis waar ze zijn opgegroeid. De twee zussen zijn erg close met elkaar, bijna té close. Ze herbeleven hun kindertijd en hun lichamelijke en emotionele verbondenheid bloeit weer op. De betoverende sfeer en hun idyllisch samenzijn wordt abrupt verbroken door de komst van Peter, een handyman die bij het huis aan het werk is. Hij raakt gefascineerd door de twee vrouwen en ondanks dat hij ze met elkaar in bed ziet, gaat hij door met flirten en begint hun relatie op de proef te stellen.

Maandag 20 mei 2013 19:30 uur:
RUE DES MAUVAIS GARÇONS (BAD BOY STREET)/ Todd Verow/ Frankrijk, Verenigde Staten 2012/ Engels en Frans gesproken, Nederlands ondertiteld
Als Claude van een avondje stappen naar huis loopt ziet hij een jonge man laveloos in een straatje liggen. Hij voelt zich verantwoordelijk en neemt hem mee en legt hem op de bank waar hij de nacht veilig kan doorbrengen. De volgende morgen wordt de sexy man wakker en raken de twee tot elkaar aangetrokken. Er ontwikkelt zich een passievolle romance die verder gaat dan een one-night stand. Is de liefde in staat om de verschillen tussen de Fransman en de onbekende Amerikaan te overbruggen?

Maandag 17 juni 2013 19:30 uur:
THE ONE/ Caytha Jentis/ VS 2011/ Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Daniel is een succesvolle bankier die op het punt staat te trouwen met de mooie Jen, tot grote tevredenheid van zijn ouders. Er is echter één verleiding die dit mooie plaatje kan verstoren en dat is Tommy, een oude vriend en inmiddels openlijk gay. Tijdens een schoolreünie komen ze elkaar tegen. Na een paar drankjes geeft Daniël toe aan zijn onderdrukte verlangens en brengt de nacht door met Tommy. Tommy raakt smoorverliefd maar, Daniel wil er niets van weten overtuigd dat zijn toekomst ligt in het huwelijk en zijn oude hetero leven.

Maandag 16 september 2013 19:30 uur:
UNCONDITIONAL/ Bryn Higgins/ Groot- Brittanië 2012/ Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
De 17-jarige tweeling Kristen en Owen woont samen met hun zieke moeder in een buitenwijk van een Noord-Engelse stad. Het is een warm gezin maar toch willen de twee wat anders dan continu te zorgen voor hun moeder en verlangen ze naar een eigen minder saai leven. Dan komt Liam op bezoek om over een financiële lening te praten.

Ook worden EVET, I DO!, BETWEEN LOVE & GOODBYE en ECUPID vertoond. Deze zijn in oktober, november en december te zien: de exacte data en speeltijden worden later bekendgemaakt. Houd voor de exacte speeldata en tijden onze website in de gaten.

Filmhuis Den Haag
Vanaf maandag 21 januari 2013
Reguliere toegangsprijzen en kortingen van toepassing
koop kaarten op www.filmhuisdenhaag.nl of reserveer plaatsen via de kassa van Filmhuis Den Haag, telefoon 070 – 365 60 30.

Voor meer informatie en filmbeschrijvingen zie: www.filmhuisdenhaag.nl

Op deze post kun je niet reageren

Recente reacties

Oudere posts