Woensdag 9 oktober • 19:00 – 22:00 uur
Theater Ludens

Vier avonden kunt u in Theater Ludens in Voorburg genieten van prachtige films rondom lhbti-thema’s. Iedere film is uitgekozen door een bekende gast uit de lhbti-wereld. Vanavond is de tweede avond met oud-politicus, schrijver en mensenrechtenactivist Boris Dittrich. Hij koos de film ‘Call me by your name’. Deze serie avonden is het resultaat van de lokale subsidietafel ‘Ruimte voor verschillen’.

Interview
Voorafgaand aan de film interviewt gastheer Roeland Drost Boris Dittrich. Uw inbreng in dit interview is welkom, stel uw vragen en deel uw mening of ervaringen rondom het thema van de avond. Aansluitend wordt de film vertoond. Na afloop verder in gesprek over de film? Dat kan in de gezellige foyer van het theater onder het genot van een drankje.
Boris Dittrich (Utrecht, 21 juli 1955) is mensenrechtenactivist, schrijver en politicus. Vanaf juni 2019 is hij lid van de Eerste Kamer der Staten-Generaal voor D66. Van 2007 tot 2018 werkt hij als Directeur pleitbezorging (Advocacy Director) Seksuele Minderheden voor de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch. Hij was lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal voor D66 van 1994 tot 2006, waar hij in de periode 2003-2006 ook fractievoorzitter en partijleider was. Voor deze avond koos Boris Dittrich de film Call me by your name.

Call me by your name
Verenigde Staten/Italië/Frankrijk/Brazilië 2017. Drama van Luca Guadagnino. Met o.a. Timothée Chalamet, Armie Hammer, Michael Stuhlbarg, Esther Garrel en Amira Casar. Het is zomer 1983. De 24-jarige Amerikaanse onderzoeksassistent Oliver (Hammer) komt naar Noord-Italië om professor Perlman bij te staan. En maakt grote indruk op diens zeventienjarige zoon Elio (een uitstekende Chalamet), die tot zijn eigen schrik en verbazing verliefd wordt op Oliver. Met prijzen overladen verfilming van André Acimans gelijknamige roman door de Italiaan Guadagnino (bekend van I Am Love en A Bigger Splash). Alle lof is begrijpelijk, want Call Me by Your Name is een fantastische film. Sprankelend, intiem en eerlijk.

Download flyer

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts