Na het grote succes van de eerste Rotterdam Pride in 2014 wordt van 24 tot en met 27 september de tweede editie van dit evenement gehouden. Deze wordt geopend door burgemeester Aboutaleb. Het thema van dit jaar is seksuele en culturele diversiteit.

Programma
De organisatie en haar partners hebben een mooie balans gevonden tussen feest en inhoud met een onderscheidend cultureel programma. Het evenement wordt op 25 september geopend door burgemeester Aboutaleb en de Star Sisters tijdens de Keerweerparade. Het Schouwburgplein wordt voor één weekend omgetoverd tot het Pride Plein; een spetterend plein waar diversiteit gevierd wordt en bezoekers kunnen proeven van alle bijzondere organisaties die Rotterdam rijk is. Ze kunnen meedoen met de Pride yoga & bootcamp, als niet LHBT’er uit de kast komen of op onderzoek gaan naar homoseksualiteit in het dierenrijk. Op het Pride Plein is een breed aanbod waarin de Rotterdamse diversiteit op allerlei vlakken kan worden onderzocht.

Feest
Rotterdam Pride heeft dit jaar wederom een uitgebreid feestprogramma, met o.a. de Keerweerparade, singer-songwriters bij damescafé LOUD, feest TOPSTUK in WORM en TOTALLY STRANO met bijzondere live acts van Lucien Foort en Ferry de Ruiter.

Conferentie
De conferentie Creating Cross-Overs gaat over kruispunten tussen religieuze, culturele en seksuele diversiteit. Vaak wordt seksuele diversiteit tegenover culturele- en religieuze diversiteit gezet. Is dit wel constructief? En wat als je religieus bent én homoseksueel? Samen met wetenschappers, filosofen, LHBT-activisten en religieuze leiders bouwen we aan verbinding.

Cultuur
Tijdens Rotterdam Pride staan tours, theater, film en exposities in het teken van seksuele en culturele diversiteit. Denk aan de fietstours: ‘De roze geschiedenis van Rotterdam’ of ‘Homoseksualiteit in het dierenrijk’ in Diergaarde Blijdorp.
Speciaal voor deze gelegenheid is de voorstelling Schijn te zien in het Ro-theater. Een coming of age verhaal van een jongen van Marokkaanse ouders die opgroeit in Nederland. Schijn is een verhaal over identiteit, geweten en liefde. De Rotterdamse zelf-made Acteur Fahd Larhzaoui onderzoekt hoe hij zichzelf kan zijn zonder zijn familie te verliezen.
In LantarenVenster wordt de korte film De Beslissing vertoond. Aansluitend is er een Q&A met de filmmakers, Leefbaar Rotterdam en een imam. De film gaat over een Nederlandse jongen met een Marokkaanse achtergrond die worstelt met zijn seksuele identiteit. Vanwege het offerfeest is de film een aantal dagen na Rotterdam Pride geprogrammeerd op dinsdag 29 september.
Verder hebben ook Camera Japan en het Fotomuseum een aansprekend programma in het laatste weekend van september dat goed aansluit bij Rotterdam Pride!

Data: 24 t/m 27 september 2015
Locatie: verschillende locaties in het centrum van Rotterdam
Toegang: veel activiteiten zijn gratis, voor een aantal activiteiten moet worden betaald

Meer informatie: het volledige programma van Rotterdam Pride is te vinden op www.rotterdampride.com

Rotterdam Pride is een initiatief van Concept Circus en Veerbeek Horeca. Met dank aan Rotterdam Festivals, gemeente Rotterdam, Van Leeuwen Van Lignac Stichting en Stichting Elise Mathilde Fonds.

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts