Het gezinsleven in Nederland wordt steeds gevarieerder, steeds meer kinderen in Nederland groeien op met twee vaders of twee moeders. Toch is het proces om een gezin te beginnen voor homo’s en lesbiennes ingewikkelder dan voor heterokoppels en daarom is er een informatiebijeenkomst op zondag 20 november vanaf 14:00 uur in het COC Haaglanden aan de Scheveningseveer 7 te Den Haag.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door deskundigen mw. Ineke Heesterbeek, kinderwenscoach, en mw.mr. Akycha Tegelaar, familiejurist.

Zij geven een overzicht van alle ins en outs op het praktische, emotionele én het juridische vlak die roze wensouders tegenkomen bij het vormgeven van een gezin.  Aan de hand van praktijkvoorbeelden nemen zij u mee in het proces.

“Er zijn vele manieren om een roze gezin samen te stellen. Maar er is altijd een andere partij die er bij betrokken is. Zoals bijvoorbeeld  een single heterovrouw die co-ouder wordt met een homokoppel en voor lesbische koppels is een (bekende) donor een goede mogelijkheid. Maar er zijn ook nog vele andere manieren om een gezin te stichten zoals adoptie, pleegouderschap en draagmoederschap.” aldus Ineke Heesterbeek, medeorganisator van de middag.

“Het stichten van een gezin is net wat ingewikkelder voor roze koppels dan voor heterokoppels, daarom is het belangrijk om de juridische kant te belichten en wensouders van te voren te informeren over juridische aspecten” aldus Akycha Tegelaar, medeorganisator van de middag.

Kinderen met twee vaders en een moeder of twee moeders en een vader komen steeds vaker voor. De wens om ouder te worden is net zo groot onder de LHBT-gemeenschap als bij hetero’s.

Het COC Haaglanden hoopt daarom alle wensvaders en wensmoeders uit Den Haag en omgeving te kunnen verwelkomen op 20 november aanstaande.

Programma, zondag 20 november 2016

14:00 – 14:15 ontvangst met koffie en thee
14:15 – 14:30 opening
14:30 – 15:00 presentatie: “alle partijen die een rol spelen bij het vormgeven van een roze gezin”  door Ineke Heesterbeek
15:00 – 15:15­ vragen
15:15 – 15:30 pauze
15:30 – 16:00 presentatie: “juridisch vormgeven van een roze gezin” door mr. Akycha Tegelaar
16:00 – 16:15 vragen
16:15 – 16:45 afsluiting met koffie en thee


Aanmelding

Voor de bijeenkomst kunt u zich aanmelden  via e-mailadres:  tegelaar@familiejuristen.nl

Verdere informatie
Facebookpagina Roze Wensouders
www.heesterbeek-hulpverlening.nl
www.familiejuristen.nl

 

Op deze post kun je niet reageren

Recente reacties

Oudere posts