Oudere homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen en transgenders hebben specifieke wensen bij de vormgeving van hun leven. Wie komt aan deze wensen tegemoet? Tijdens de inspiratie- en doesessie ‘Empowerment Roze Ouderen’ komen mensen bij elkaar die werkzaam zijn bij verschillende organisaties, zoals ouderen- , zorg-, woning-, welzijns- en belangenorganisaties, en mensen uit het culturele en bedrijfsleven die kansen zien om nieuwe diensten aan te bieden. Experts op het gebied van roze ouderenbeleid laten hun licht schijnen op verschillende aspecten van de thema’s.

Datum: 8 december 2016
Tijd: 14.00 tot 17.00 uur
Locatie: Palet Welzijn, Gondelkade 33, 2725 EC Zoetermeer

[BLOK_START]

Programma

 • 13.30 uur inloop
  14.00 uur welkom door dagvoorzitter Wouter Neerings
  14.20 uur inleiding ‘LHBT-ouderen wonen graag bij elkaar in de buurt’ door Josee Rothuizen.
  14.30 uur tafelgesprek ronde 1 met deelnemers, onder leiding van discussiebegeleider
  15.00 uur korte plenaire terugkoppeling
  15.15 uur inleiding ‘Gay Care’ door Wilbert Wienema
  15.25 uur tafelgesprek ronde 2 met deelnemers, onder leiding van discussiebegeleider
  16.00 uur terugkoppeling en plenaire discussie met de zaal onder leiding van dagvoorzitter
  16.30 uur afsluiting, er staat een drankje klaar

[BLOK_EIND]

[BLOK_START]

Sprekers

 • Wouter Neerings is Hoofd Beleid en Innovatie bij UWV. Van 2006 tot 2008 was hij bestuurslid van COC Nederland met de portefeuille ‘Ouderen en zorg’. Van 2008 tot 2012 was hij (samen met Vera Bergkamp) voorzitter van deze LHBTI belangenorganisatie.
 • Josee Rothuizen is consultant LHBT-beleid voor Mokum Roze. Tot haar pensioen, vijf jaar geleden, werkte Josee Rothuizen in de LHBT-hulpverlening en beleid. In haar inleiding gaat zij in op de woonsituatie van LHBT-ouderen. Het is belangrijk om gelijkgestemden te kennen en te ontmoeten. Hoe is dit te organiseren? een sociaal netwerk is niet vanzelfsprekend en het kost energie om in iedere nieuwe situatie steeds weer ‘uit de kast’ te moeten komen.
 • Wilbert Wienema, is directeur Zorg van thuisorganisatie Gay Care. Gay Care werd in 2014 opgericht in Amsterdam en richt zich primair op de LHBT-gemeenschap, maar iedereen die behoefte heeft aan goede zorg van een openminded thuiszorgmedewerker is bij Gay Care welkom. In zijn inleiding gaat Wilbert Wienema onder meer in op de vraag hoe doorverwijzers in de zorg, zoals transferverpleegkundigen in het ziekenhuis, erachter kunnen komen of een cliënt mogelijk in Gay Care is geïnteresseerd als het niet duidelijk is of een cliënt tot de doelgroep behoort, zonder hen daarbij ongemakkelijk te laten voelen. 

[BLOK_EIND]

[BLOK_START]

Locatie

 • De bijeenkomst vindt plaats in Het Palet, Gondelkade 33, 2725 EC Zoetermeer.Per auto, parkeren: er is een P& R-locatie bij halte Zoetermeer De Leyens, Sartrezijde 16, Zoetermeer. Tarief is gratis. Loop via Van ’t Hoffplein onder het verkeersviaduct door. Na circa 70 meter zie je de ingang van Gondelkade 33 aan je linkerhand.
  Per openbaar vervoer: Tram 3, richting Zoetermeer, Centrum-West. Uitstappen halte De Leyens, Zoetermeer. Loop via Van ’t Hoffplein onder het verkeersviaduct door. Na circa 70 meter zie je de ingang van Gondelkade 33 aan je linkerhand.

[BLOK_EIND]

Aanmelden

Klik hier om u aan te melden.

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts