Dit weekend vindt de Internationale Coming Out Day plaats en dat is voor Luuk Wessels (organisator Popcake en Cotton Candy) en gemeenteraadsleden Kim Waanders ( D66), Arjen Dubbelaar ( Groep de Mos) en Arjen Lakerveld een reden om de handen ineen te slaan en deze week schriftelijke vragen te stellen in de Gemeenteraad van Den Haag.

Het viertal zou graag een gekleurd zebrapad in Den Haag zien. Den Haag als Internationale Stad van Vrede en Recht zou volgens hen een voortrekkersrol moet vervullen bij acceptatie van en tolerantie jegens de LHBT-gemeenschap. Wij zijn van mening dat de aanleg van een regenboogzebrapad zal bijdragen aan de sociale acceptatie van LHBT.

Vrijdagochtend werd de Prinsegracht in Den Haag voor deze speciale dag al voorzien van een tijdelijk regenboog zebrapad. Zaterdagavond zal namelijk in het Paard van Troje een special Coming Out Day –feest plaatsen. Tijdens dit hetrovriendelijke feest, genaamd, Cotton Candy zullen DJ’s en optredens van o.a. The Voice of Holland winnaressen O’G3NE plaatsvinden.

Tijdens de “Coming Out Day” draait het om het moment dat een homo, lesbienne of bi openlijk voor zijn of haar voorkeur uitkomt. Ofwel “uit de kast komt”. Luuk Wessels vindt het belangrijk om hier dit weekend met het feest Cotton Candy laagdrempelig bij stil te staan.

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts