Gedurende de maand van de vitaliteit worden er in COC Haaglanden diverse workshops verzorgd door ervaringsdeskundigen en professionele trainers.

Vanaf zaterdag 17 oktober vinden de volgende onderstaande workshops plaats. Schrijft u in via de links. Aarzel niet om dit samen met iemand uit uw omgeving bij te wonen. Na deelname kunt u vanaf 18:30 uur een hapje eten in het café restaurant.

Wij heten u een Vitale welkom!

Workshop ‘Seks & Intimiteit’

Datum: zaterdag 17 oktober
Tijd: 15:00- 16:30 uur
Workshophouder: Josee Rothuizen van Rutgers

Hoe kun je als LHBT’er goed oud worden?…Met het ouder worden verandert er veel. De situatie met betrekking tot werk verandert vaak en zowel fysiek als geestelijk kunnen er ongemakken optreden. Ook kunnen de eigen behoeftes aan activiteiten en omgaan met anderen, veranderen.

Doel:
Empowerment.

Hoe kun je als LHBT goed ouder worden. Zo – blijven- leven als je wenst, met eigen keuzes en met zo lang mogelijk de regie over je eigen leven.

Thema’s:

 • Individuele wensen en verlangens met betrekking tot goed ouder worden.
 • Wat heb je daarbij nodig?
 • Wat is belangrijk in en voor je onder andere vriendschappen, relaties en zorg.
 • Ontmoetingsmogelijkheden met gelijkgestemden.
 • Wat kun je als roze ouderen zelf organiseren.

Inschrijven

Workshop ‘Levenseinde’

Datum: zondag 18 oktober
Tijd: 15:30- 17:00 uur
Workshophouder: Frouke Reitsma van NVVE

Bij eerder leven hoort een waardig einde. Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde geven voorlichting en informatie over euthanasie en hulp bij zelfdoding, verstrekken wilsverklaringen, houden onderzoek en ondersteunen en faciliteren initiatieven met betrekking tot het zelfgewilde levenseinde. De NVVE zet zich in voor keuzevrijheid aan het einde van het leven. De vereniging wil een optimale uitvoering van de euthanasiewet, vooral voor groepen die in de praktijk geen hulp krijgen, zoals mensen met dementie, chronisch psychiatrische patiënten en ouderen die vinden dat hun leven voltooid is.

Doel:
Bewustwording vergroten over de verschillende vormen van levensbeëindiging. Welke rollen heeft de omgeving en wat kan u van te voren organiseren.

Thema’s:
Verschillende begrippen zoals euthanasie en palliatieve sedatie komen aan de orde. Welke wettelijke mogelijkheden zijn er en wat zegt de huidige Euthanasiewet precies? Wat men al kan arrangeren en welke vormen van wilsverklaringen er zijn. Wat houdt het in als u kiest voor de niet-reanimeren-penning.

Tijdens de lezing wordt er dieper ingegaan op de Wet op de Behandelingsovereenkomst. En worden er diverse kwesties nader bespreekbaar gemaakt zodat er ruimte geboden wordt voor vragen en discussie.

Inschrijven

Workshop ‘Uiterlijke verzorging ’

Datum: dinsdag 27 oktober
Tijd: 14:00- 15:30 uur
Workshophouder: Jeanne Lake en Peggy van Krüger van Mary Kay

Ouder worden we allemaal en na een bepaalde leeftijd is het goed zichtbaar. Een rijpere huid vraagt duidelijk om een andere benadering, waar we niet vroeg genoeg mee beginnen. Verzorgen betekent niet alleen het verouderingsproces vertragen, het betekent meer tijd maken voor jezelf! Zodra je je binnenkant de ruimte en tijd gunt dan straal je dat ook uit naar buiten. En daar zijn de juiste producten en technieken voor nodig om een optimaal resultaat te bereiken die ook zichtbaar is.

Doel:
Ouder worden gaat samen met je innerlijke veroudering. Waarom goede voeding op fysiek en geestelijk niveau belangrijk is.

Thema’s:

 • Welke producten zijn er op de markt en waar u op moet letten.
 • Verschillende huidtypen. Welke heeft u?…
 • Gewoon mooier met rimpels!
 • Kleurgebruik, elke levensfase heeft een tint en sfeer.

Inschrijven

Workshop ‘Introductie Tablet ’

Datum: vrijdag 30 oktober
Tijd: 19:30- 21:00 uur
Workshophouder: Rob Bronsgeest van SeniorWeb

De TabIet werd in het begin vooral gebruikt voor fun & games, maar tegenwoordig komt u deze steeds vaker tegen op de (mobiele) werkvloer en is die niet weg te denken uit uw privéleven. De Tablet is een fantastische persoonlijke assistent waar het gaat om: plannen, lezen, favoriete muziek/ foto’s downloaden. Dit zijn slechts enkele dingen die u er mee kan! In deze training laten we u zien dat elke Tablet een basis aan gebruiksmogelijkheden heeft die u wellicht al of niet bekend zijn. Daarna maken wij u wegwijs over hoe u op een effectieve manier u Tablet dagelijks kan toepassen.

Doel:
We laten in deze training zien hoe de Tablet het best kunt inzetten als een sterke en professionele business tool. En laten u zien welke functionaliteiten er zijn.

Thema’s:

 • Het Nieuwe Werken/- leven met een Tablet.
 • Digitaal is hot, stimuleer papierloos werken en leven.
 • Bestanden en informatie uitwisselen en opslaan.
 • Office Tools
 • E-mail & Agenda
 • Tips & Tricks voor slim werken met de Tablet
 • Digitaal Archiveren: Wie-Wat-Waar-Hoe
 • Nuttige en handige Apps
 • Na afloop van de elke workshop

Inschrijven

Voor meer informatie over de workshops neem contact op met communicatie@cochaaglanden.nl u ontvangt binnen 24 uur antwoord op uw vraag.

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts