COC Haaglanden ondersteunt het nieuwe WATH gayfestival op 2 november in Den Haag. Het WATH Festival – We Are The Hague – is een voortzetting van The Hague Pride dat eerder door het COC werd geïnitieerd.

Zaterdag 2 november krijgt Den Haag een nieuw festival ter bevordering van de homo-emancipatie: het WATH Festival, We Are The Hague. WATH is een indoor pride met debatten, dans, literatuur, film en party’s. Stichting WATH is opgericht door een aantal betrokken Hagenaren. Zij werken samen met de evenementenorganisatoren uit het Haagse gaycircuit, het COC Haaglanden en de Haagse homohoreca die met elkaar The Hague Pride groot maakten. COC Haaglanden was de organisatie die na Roze Zaterdag in Den Haag (2009) het initiatief nam tot The Hague Pride in 2010 en 2011. Zowel het COC Haaglanden als WATH zetten er op in dat het WATH festival vanaf nu jaarlijks wordt gehouden.

John Blankensteinprijs

Tijdens het WATH festival wordt de John Blankensteinprijs 2013 uitgereikt.

Deze prijs, georganiseerd door het COC Haaglanden, wordt ieder jaar gegeven aan een persoon, project of organisatie die een bijdrage levert aan de homo-emancipatie in Den Haag. De prijs, genoemd naar de eerste voetbalscheidsrechter in Nederland die uit de kast kwam John Blankenstein (1949-2006), ging vorig jaar naar mensenrechtenactiviste Anita Chedi Shiwally. Voordrachten kunnen op dit moment nog worden aangeleverd bij COC Haaglanden, de sluitingsdatum is 30 september. Tijdens het WATH festival zal COC Haaglanden ook aanwezig zijn met voorlichtingsmateriaal en een Meet and Greet event. Ook faciliteert het COC tijdens het WATH festival de kerkdienst van de Internationale Roze Kerk, van de Amerikaanse dominee Barbara Rogoski.

Programma

De Haagse gay gemeenschap kan en wil een blijvende positie innemen als plek waar actief pleidooi wordt gevoerd voor homo-emancipatie op nationaal en internationaal niveau. Het WATH Festival vormt hierin een belangrijke stap.

Het WATH Festival wordt gerealiseerd dankzij financiële steun van de Gemeente Den Haag en Fonds 1818, maar de stichting benadrukt dat iedere steun meer dan welkom is. Eind september wordt het complete programma van het WATH festival bekend gemaakt.

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts