Paul Kisner, voorlichter bij COC Haaglanden, is genomineerd als Haagse Held 2018 in de categorie Onderwijs & Jeugd. Kisner geeft ruim 5 jaar voorlichting op scholen over seksuele en  genderdiversiteit. Dat hem de titel van Haagse Held toekomt, blijkt ook uit zijn jongste heldendaad: Kisner grijpt de nominatie aan om nieuwe voorlichters te werven.

Team Voorlichting
Team Voorlichting van COC Haaglanden verzorgt gastlessen over seksuele en genderdiversiteit op middelbare en basisscholen. Doel van deze voorlichting is om de tolerantie ten aanzien van lhbti-jongeren te vergroten en daarmee ook het gevoel van veiligheid op scholen. In de gastlessen gaan voorlichters met leerlingen in gesprek over opvattingen, die in de klas over seksuele oriëntatie, genderdiversiteit en genderexpressie leven. De lessen worden gegeven door twee voorlichters per keer. Ze vinden plaats in de klas, in aanwezigheid van de docent.

Haagse Held
Kisner over het belang van voorlichting: “Homo is een veel voorkomend scheldwoord op scholen. Ik wil daarin een positieve verandering zijn. Praten over seksuele diversiteit is belangrijk om vooroordelen weg te nemen”.

Gastlessen
Het team telt momenteel 16 actieve vrijwilligers die dit jaar zo’n 250 gastlessen verzorgen voor meer dan 3000 leerlingen verspreid over 50 scholen in Den Haag en omgeving. De vraag naar gastlessen en ondersteuning bij het opzetten van GSA’s (Gender and Sexuality Alliance) neemt toe. Dit komt onder andere door de toenemende aandacht voor het onderwerp op scholen en de samenwerking met de Regenbooggemeenten in de regio. Het werkgebied is uitgebreid en kan met de komst van meer Regenbooggemeenten straks wellicht de hele regio Haaglanden omvatten.

Kom jij het Team Voorlichting versterken?
Om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen zijn meer voorlichters nodig. COC Haaglanden heeft de ambitie het aantal gastlessen komend schooljaar te verdubbelen. Vind jij het leuk om met jongeren te praten over gender, seksuele diversiteit, liefde en relaties? Heb je 3 dagdelen per maand vrij? Je wordt professioneel getraind en begeleid. Stuur een berichtje naar voorlichting@cochaaglanden.nl

Stemmen
De titel Haagse Held wordt toegekend aan vrijwilligers die zich belangeloos en met hart en ziel hebben ingezet. Tussen 9 november en 1 december 2018 kan iedereen via www.denhaagdoet.nl/haagseheldengala een stem uitbrengen. 

Klik hier voor een film van het Team Voorlichting

Op deze post kun je niet reageren

Recente reacties

Oudere posts