bij Koekamp in Den Haag

Bron: omroepwest.nl

DEN HAAG – Het Internationaal Homomonument in Den Haag heeft sinds zondag een nieuwe prominente plek gekregen. Het opvallende kunstwerk is voortaan te bewonderen bij de Koekamp.

De feestelijk ‘heronthulling’ van het monument werd verricht door de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen, D66’er Kim Waanders, VVD’er Arjen Lakerveld en voorzitter Arnout van Kooij van homobelangenvereniging COC Haaglanden.

Het homomonument stond eerder bij de openbare toiletten bij de keerlus voor Madurodam. Vanuit het COC was gevraagd het monument een respectvollere plek te geven. De homobelangenvereniging kreeg steun van D66 en VVD in de Haagse gemeenteraad.

Symboliek

Het Homomonument in Den Haag is een metalen sculptuur van een lint. Het lint is halverwege geknoopt en heeft drie in elkaar overlopende kleuren: blauw, groen en roze.

De vorm en kleur van het monument zijn symbolisch voor een zelfbewust homoseksueel leven. Het blauw is de basis voor de bewustwording, groen is de kleur van de samenleving, de knopen erin symboliseren de conflicten en het omhoog reikende roze staat voor de bevrijding.

 

Noot van de web-editor:
Klik hier voor de speech die  Koen van Dijk, directeur COC Nederland, tijdens de heropening heeft uitgesproken.

Op deze post kun je niet reageren

Recente reacties

Oudere posts