Op 17 mei vindt wereldwijd IDAHOT, International Day Against Homophobia & Transphobia, plaats. Ter gelegenheid van deze dag zal de gemeente Zoetermeer in samenwerking met COC Haaglanden een permanente regenboogloper onthullen bij station Centrum West.

Door middel van de regenboogloper wil de stad, permanent, laten zien dat zij staat voor diversiteit en acceptatie van seksuele minderheden. Aan de hand van een motie op initiatief van Jamila Bakkers (D66), Daphne Disco (PvdA) en Jordy Boerboom (GroenLinks) heeft de gemeenteraad in oktober 2015 unaniem voorgestemd om de regenboogloper mogelijk te maken.

Wethouder Emancipatie, Isabelle Vugs: ‘Het zou mooi zijn dat elke keer als iemand over onze gekleurde loper loopt die persoon zich afvraagt waarom het er ligt. Het antwoord is dat wij in Zoetermeer vinden dat iedereen erbij hoort, of je nu homo, hetero of transgender bent. Daar zetten we ons als Regenboogstad voor in.’

Op dinsdag 17 mei zal wethouder Isabelle Vugs samen met Arnout van Kooij, voorzitter COC Haaglanden, en de leden van initiatiefnemers D66, PvdA en GroenLinks de regenboogloper feestelijk onthullen. De festiviteiten zullen plaatsvinden van 15.30 uur tot en met 16.30 uur.

De feestelijke onthulling wordt mogelijk gemaakt door: Gemeente Zoetermeer, COC Haaglanden, Jongerenwerk Zoetermeer en JIP Zoetermeer.

 

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts