Onbekommerd jezelf kunnen zijn. In de openbare ruimte, in je eigen straat, op school en op het sportveld. Dat is wat ‘roze mensen’ willen. Hoe kan de gemeente daar voorwaarden voor scheppen? Tijdens het Roze Raadsdebat op 13 maart gaan politici in Zoetermeer hierover met elkaar in debat.

Wat vinden de kandidaat-gemeenteraadsleden in Zoetermeer dat er moet gebeuren om het leefklimaat voor lesbische, homoseksuele en biseksuele mensen, transgenders en mensen met een intersekse-conditie in de gemeente te verbeteren? Voorlichting op scholen via gastlessen door COC-voorlichters? Roze Lopers in verzorgings- en verpleeghuizen? Een specifiek re-integratietraject voor transgender personen?

Op 13 maart organiseren COC Haaglanden en DWH de verkiezingsbijeenkomst ‘Roze Raadsdebat’ in het Stadhuis van Zoetermeer, Stadhuisplein 1, 2711 EC Zoetermeer. Het debat begint om 20.00 uur en zal duren tot circa 21.30 uur. Voor het debat hebben zich aangemeld politici van Direkte Democratie Nederland, D66, PvdA, GroenLinks, Partij Democratie voor Zoetermeer, SP en CDA.

Zo’n 10 procent van de bevolking is lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender of interseksueel (LHBTI). In Zoetermeer gaat dat om ruim 12.400 mensen. Hun positie is in Nederland wettelijk beschermd. Dit betekent echter niet dat de maatschappelijke aanvaarding van seksuele en genderdiversiteit gelijke tred houdt met deze juridische verankering.

Het debat zal onder meer gaan over de thema’s onderwijs, veiligheid, ouderen en sport. Natuurlijk wordt er gekeken naar de LHBTI-punten in de verkiezingsprogramma’s  van de Zoetermeerse partijen of het ontbreken daarvan.

Bekijk onze Facebookpagina:  https://www.facebook.com/RozeraadsdebattenHaaglanden

Op deze post kun je niet reageren

Recente reacties

Oudere posts