Aanstaande zondag, 11 oktober, is het Coming Out dag. Op deze dag wordt aandacht besteed aan het moment dat een lhbti’er openlijk voor zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt.

Samen met de Gemeente Den Haag, Stichting Rainbow en The Hang-Out 070 organiseert COC Haaglanden op zaterdag 10 en zondag 11 oktober een aantal activiteiten rondom Coming Out dag.

Hieronder een foto impressie van Marjon van der Vegt.

[ngg src=”galleries” ids=”23″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]

Hieronder een overzicht van de activiteiten:

ZATERDAG 10 OKTOBER 2020

16:00 uur             TransAnders documentaire + nagesprek + diner

In de documentaire TransAnders van Kim Bakker uit 2015 vertellen crossdressers en transgenders van middelbare leeftijd uit Amsterdam en omgeving openhartig over leven met een geheim. Over twijfel en zelfacceptatie, over het maken van offers en de bevrijding na hun coming-out, over hun sociaal maatschappelijke rol en innerlijke beleving van hun genderidentiteit. De documentaire won de publieksprijs voor korte film tijdens het TranScreen Film Festival 2015.

Wil je komen kijken en een hapje samen eten? Van te voren dien je je aan te melden. Wij kunnen door Corona maar een beperkt aantal personen toelaten. Stuur een mail naar sandra@cochaaglanden.nl Geef dan ook door of je vegetarisch bent en/of allergieën hebt. Wij verzorgen het eten, drankjes zijn voor eigen rekening.

Transcafé Den Haag Scheveningseveer 7, 2514 HB Den Haag

Transanders documentaire

20:00 uur             Yoniverse

Helende hiphop voor black, queer bitches

Een intiem reinigingsritueel vindt plaats in een alternatief universum. Hier zijn rhymes helende spreuken, is paarse nevel reinigend voor de YONI en worden alle trauma’s en negatieve vibraties weg geschud vanuit het centrum van het lichaam. 

Yoniversal healing is needed! 

Cherella Gessel leeft op de intersectie van afro-Caribisch, vrouw en queer zijn. Dit zorgt regelmatig voor innerlijke conflicten in de westerse, patriarchische, kapitalistische, heteronormatieve, racistische samenleving waarin we leven. We zien hoe Cherella op zoek gaat naar healing en balans voor zichzelf, samen met gelijkgestemden.

Koorenhuis, Prinsegracht 27, 2512 EW Den Haag

https://www.hnt.nl/voorstellingen/4369/In_het_Koorenhuis/Coming_Out_Day_x_Yoniverse/?fbclid=IwAR2zeiYgqbm1c5FGo8Oh-FcV_xCOzp2z60LMi7gXbPxvkX4_5zt5-RMlCZI

Prijs €10,00

ZONDAG 11 OKTOBER 2020

11:00 uur             Hijsen van de regenboogvlag bij het stadhuis

13:00 uur             Café OOXO

Café OOXO is een veilige ontmoetingsplek voor LHBTI’s met een verstandelijke beperking. Begeleiders, familie en vrienden zijn ook van harte welkom!

Wil jij zondag gezellig naar Café OOXO komen? Geef je van te voren op en mail naar tika@cochaaglanden.nl

Door Corona hebben wij een beperkt aantal stoelen beschikbaar. De aanbevelingen van het RIVM worden gevolgd om de veiligheid van medewerkers, vrijwilligers en bezoekers te waarborgen.

Café OOXO, Scheveningseveer 7, 2514 HB Den Haag

14:30 uur             Queer taste of Poetry, spoken word, music

Graag nodigen wij je uit voor het 4e Queer Taste of Poetry event (QToP). Dit keer vindt de Poetry avond plaats op een mooie locatie in het centrum van Den Haag die rolstoeltoegankelijk is. In het Koorenhuis zullen de performers jou raken met hun woorden, gevoel en intonatie. Ervaar de “atmos-queer” met onze dichters.

https://www.facebook.com/events/778460876251484

Koorenhuis, Prinsegracht 27, 2512 EW Den Haag

15:00 uur             Online workshop Coming Out (of niet)

Een online workshop waarin je aan de hand van diversiteitskaarten van Marten Bos ervaringen delen over jouw Coming Out (of niet). Aanmelden kan voor 10 oktober via info@rainbowdenhaag.nl of stgmilcolores@gmail.com

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts