Voor het eerst organiseert Rotterdam zijn eigen Gay Pride. Tijdens het weekend van vrijdag 26 tot en met zondag 28 september zijn er straatfestivals, stadstours en feesten.

Uit het persbericht: met de Rotterdam Pride wil de stad iedereen laten zien wat zij te bieden heeft en in aanloop naar het laatste weekend zullen dan ook de eerste pop-up locaties hun deuren openen met tentoonstellingen (o.a. Ton of Holland), outdoor exposities (Pride Photo Award) en een tijdelijke Hang-Out (Stichting Rainbow City) voor jongeren.

Op donderdag 25 september zal de Rotterdam Pride officieel worden afgetrapt met een sneak-preview in het nieuwe LantarenVenster, waarna het feest weekeinde los barst.

De vertrouwde Keerweer Parade biedt van vrijdag tot en met zondag het inmiddels legendarische Hollandse meezingvertier. Van het Songfestivalthema op vrijdagavond, de Drag Idols-wedstrijd op zaterdagmiddag tot aan de Hollandse afsluiter op zondag.

Daarnaast kunnen op zaterdag de liefhebbers van wat meer upbeat muziek terecht op de Van Oldenbarneveltstraat, waar Totally Events hun eigen podia hosten, Factory 010, waar PAPA World Tour de Maasstad op zijn kop gaat zetten en zullen andere bekende formats als YMCGay van zich laten horen.

Cultuur snuiven kan op de Westblaak met diverse pop-up tentoonstellingen, proeven doe je zondag op de Van Oldenbarneveltstraat (Rotterdam Proeft!) en meemaken doe je het bij het COC Rotterdam die het hele weekend geopend zal zijn.

COC Rotterdam biedt een afwisselend programma in het eigen pand – Schiedamsesingel 175. Op vrijdag start er ‘s middags een programma in het kader van Veilige School Rotterdam. Aan het eind van de middag volgt dan de feestelijke opening van de tentoonstellingen ‘Verlangens’ en ‘Gender Diversity’. De vrijdagavond wordt afgesloten met de bekende HIV-borrel.

Zaterdagmorgen begint met een ontbijt in Café Praag om 10.00 uur. Vanaf 12.00 uur zijn dan de tentoonstellingen te bezoeken. Om 15.00 uur is er een première van ‘Het Verborgen Leven’. Na afloop is er een  borrel. De ouderenprogramma’s op zaterdag en zondag worden samen met Humanitas, Pluspunt en RotterdamV georganiseerd. ‘s Avonds sluit Marlene af met een spetterend vrouwenfeest.

Op zondagmorgen is er opnieuw een ontbijt. ook weer om 10.00 uur. Ook dan zijn de tentoonstellingen open. ‘s Middags komt het programma ‘Verhalenvertellers’. Natuurlijk kan er weer nagepraat worden met een borrel. COC Rotterdam zal ook aanwezig zijn tijdens de straatfestivals.

Meer informatie is te vinden op de websites van COC Rotterdam en Rotterdam Pride.

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts