Op zaterdag 2 november geven twee verliefde vrouwen elkaar het ja-woord tijdens het WATH – We Are The Hague – festival. Wethouder Marjolein de Jong (o.a. cultuur) zal het roze huwelijk sluiten.

Op zaterdag 2 november, om 12.00 uur in de Nieuwe Kerk aan het Spui gaat de droomwens van de verliefde Monique en Jadra in vervulling: ze stappen in het huwelijksbootje. Wethouder Marjolein de Jong leidt de ontroerende ceremonie, waarna dominee Barbara Rogoski een warme, kerkelijke inzegening doet. Na de knallende kurken van de schuimende champagne barst het feest los tijdens deze indoor pride die een dagprogramma en een avond-/nachtprogramma kent. “Met deze unieke happening vieren we dat homo’s, biseksuelen en lesbiennes in Nederland de vrijheid en gelijkheid kennen om te trouwen. Iets dat in veel andere landen helaas niet vanzelfsprekend is”, vertelt Luuk Wessels, mede-organisator van WATH. ““Fantastisch dat verschillende organisaties laten zien dat zij voorstander zijn van gelijke rechten van de mens. Hivos, COC Haaglanden, SOA Centrum, Internationale Roze Kerk, Bob Angelo, Secret Singer Songwriter Society, Workplace Pride, Café de Landman, Expreszo dragen allemaal bij aan deze bijzondere dag.”

Het WATH-festival, dat bestaat uit optredens, debatten, workshops, films en party’s, heeft een duidelijk doel. Wessels: “Wij willen de emancipatie en de tolerantie vergroten. Onbekend maakt onbemind. Vooroordelen neem je weg door zichtbaar te zijn en elkaar te ontmoeten. Daarom is er ook een speciaal programma voor de jeugd, waar homo-, bi- en heteroseksuele jongeren samen meedoen aan leuke workshops, bijvoorbeeld dansen met Kyra en Trijntje of een boeiend debat geleid door Sipke Jan Bousema. Ook is er een internationaal programma, in Den Haag wonen immers 40.000 expats die zo kunnen kennismaken met onze gay cultuur. Wij hopen dat iedereen geniet en zich realiseert: we zijn allemaal gelijk… en samen maken we er iets moois van!”

Ook spectaculair: een pop up restaurant! Opgezet door Resto Van Harte. Hierin ontvangt Frits Huffnagel tijdens een dinnershow gasten en prepareert televisiekok Mathijs Vrieze gerechten. Het prijswinnende initiatief Resto Van Harte brengt (eenzame) buurtbewoners bij elkaar aan tafel voor een betaalbare maaltijd. ’s Middags kan het publiek ook een uur lang genieten van de mooiste en bekendste musicalnummers, live gezongen door musicalsterren Nurlaila Karim, Tessa Sunniva en Daniel van Schaick. Dit wordt gepresenteerd door Thom Goderie, Mister Gay Nederland. ’s Avonds zijn er op drie locaties party’s: Popcake, Soulheaven en OnHeelz. Bekendste artiesten zijn Paul Turner, RednPink (UK), Sway, Micky Kieboom en Alessandro.

Entree is per dagdeel is € 7,50 en tickets zijn in de voorverkoop via www.wearethehague.nl of de kassa van Theater aan het Spui.

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts