De Gemeente Den Haag reikt de John Blankensteinprijs 2020 uit. Dit is de jaarlijkse Haagse lhbti-emancipatieprijs. De John Blankensteinprijs is een instrument waarmee aan een organisatie, persoon of groep van personen waardering wordt getoond voor hun bijdrage aan de doelstellingen uit de nota “Gewoon Anders”. Met de jaarlijkse uitreiking markeert de Gemeente Den  Haag het belang van het bespreekbaar maken èn houden van het thema LHBTI en wordt aan lhbti-initiatieven een podium gegeven. Iedereen die daaraan bijdraagt, komt voor de prijs in aanmerking De organisatie van de prijs is in handen van COC Haaglanden

De gemeente Den Haag heeft in 2009 de John Blankensteinprijs geïnitieerd. Deze jaarlijkse lhbti -emancipatieprijs is in het leven geroepen om initiatieven die bijdragen aan de LHBTI-emancipatie uit te lichten en bovenal te stimuleren. De prijs is vernoemd naar de inmiddels overleden scheidsrechter John Blankenstein. De oud-scheidsrechter kwam openlijk uit voor zijn homoseksuele geaardheid en heeft veel betekend voor de lhbti’s in de sportwereld en samenleving.

Voor wie?

Personen maar ook bedrijven, organisaties, projecten en initiatieven kunnen worden voorgedragen. Zoals een bedrijf dat bewust streeft naar meer lhbti-vriendelijke omgeving voor haar werknemers, een school die zich inzet voor het bereiken van een Gender and Sexuality Alliance; of een wijk die een convenant sluit met als thema “Geweld tegen mensen met een seksuele diversiteit”.

Het mag gaan om een recente activiteit, maar ook iets dat al langer loopt, is welkom. Voorwaarde is wel dat het met Den Haag te maken heeft. De John Blankensteinprijs 2020 van de stad Den Haag wil álle Hagenaars – man, vrouw, nonbinair, oud, jong en met alle mogelijke achtergronden – inspireren en stimuleren om open te staan voor een veilige en lhbti-vriendelijke omgeving.

Voordragen?

Voordrachten kunnen worden gestuurd naar evenementen@cochaaglanden.nl. De sluitingsdatum is 1 december 2020. Informatie of hulp nodig bij het insturen van een voordracht? Raadpleeg www.cochaaglanden.nl  of neem contact op met COC Haaglanden via evenementen@cochaaglanden.nl  Op de website staan ook de eerdere winnaars vermeld.

Aanmeldingsformulier en reglement John Blankensteinprijs 2020 (Word document)

Aanmeldingsformulier en reglement John Blankensteinprijs 2020 (PDF)

Jury

De voordrachten worden beoordeeld door een jury deze bestaat o.a. uit Karin Blankenstein (voorzitter van de John Blankenstein Foundation), Deborah Landman, Vijay Nitan (Internationaal Homomonument Den Haag) en uiteraard de winnaar van vorig jaar The Hang-Out 070

Uitreiking!

De jury nomineert drie voordrachten waaruit de winnaar tijdens de uitreiking op donderdag 17 december 2020 bekend zal worden gemaakt. De prijs wordt uitgereikt door wethouder Bert van Alphen en is een geldbedrag van € 2.500,-  Het prijzengeld dient ten goede te komen aan de bevordering van lhbti-emancipatie (het gaat om een stimuleringssubsidie). Bovendien kan de winnaar een jaar lang als ‘ambassadeur’ van de prijs op de nodige bekendheid rekenen.

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts